Festivalen fikk stor pengegave til mer bok-moro for barn og unge

LITTERÆR GAVE: Birthe M. Selvaag overrekker millionsjekken til Anne-Thea Haavind og Marit Borkenhagen. Foto: I. Aa. Schinstad

LITTERÆR GAVE: Birthe M. Selvaag overrekker millionsjekken til Anne-Thea Haavind og Marit Borkenhagen. Foto: I. Aa. Schinstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Barne- og ungdomsprogrammet til Litteraturfestivalen har fått en skikkelig boost. En gave på over en million kroner skal sikre aktivitet gjennom hele året.

DEL

– Vi gleder oss til å begynne med planleggingen, smiler Anne-Thea L. Haavind. Hun er programansvarlig for Pegasus, det vil si den delen av Norsk litteraturfestival som retter seg mot barn og unge.

Pegasus har søkt og fått 1.014.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen.

Månedlige arrangementer

Pengene skal fordeles over tre år. Hensikten er å skape aktivitet også utenom selve festivalprogrammet.

– Vi skal blant annet invitere til verksteder, kurs og forfattermøter. Vi legger opp til flere arrangementer i måneden. Noen av dem vil foregå i Litteraturhus Lillehammer, andre ute på skoler og i barnehager, sier Haavind.

Noen av pengene skal gå til drift. Planlegging av aktivitetene kommer for alvor i gang når årets litteraturfestival er over. Festivalen arrangeres i år fra 30. mai til 4. juni.

Vet hva det betyr

Birthe M. Selvaag, gaverådiger i Sparebankstiftelsen, har selv erfaring fra organisasjoner og bedrifter der en del av arbeidsoppgavene går ut på å skaffe penger til veie.

– Så vi vet hvor mye slike bidrag betyr, sier Selvaag.

Norsk litteraturfestival er et nasjonalt arrangement, og leder et nettverk av litteraturfestivaler.

– Nå kan flere arrangører lære av erfaringene i Lillehammer, sier Selvaag. Festivalsjef Marit Borkenhagen sier interessen for Pegasus-programmet er økende.

– Vi er kjempeglad for å kunne møte den store interessen, sier hun.

Artikkeltags