Med bandet Majorstuen og Bjørn Kåre Odde fa Garmo i rekkene, tonet Norsk Litteraturfestival 2017 søndag ettermiddag ut med den litterære og musikalske konsertforestillingen "Skrible".

 

Stedet var festsalen i Kulturhuset Banken, som også denne gangen bare hadde få ledige plasser. Mange ønsket å overvære urframføringen. Også en gylden anledning for de mange frivillige til å sette strek for sine oppgaver og gjøremål for denne gang.

 

Kvintetten, med Synnøve S. Bjørset (fele), Tove Hagen (fele), Jorun Marie Kvernberg (fele) og Anders Löfberg (cello), i tillegg til Bjørn Kåre Odde (fele og bratsj), har med utgangspunkt i den norske tradisjonsmusikken komponert melodier inspirert av en rekke litterære tekster, som spenner fra Sigrid Undsets "Kristin Lavransdatter" og Kjell Hallbings "Morgan Kane" til aktuelle samtidsforfattere.

 

Dette har de sydd sammen til en helhet den også koreografi, litt dramatisering og bruk av overhead-illustrasjoner på projektor inngår.

Majorstuen, der fåbergingen Andreas Skeie Ljones var en sentral musiker i mange år, har siden starten gitt innpå 300 konserter i et 30-talls land.