Åsne nominert for beste sakprosabok i det nye årtusenet

NOMINERT: Lillehamring og forfatter Åsne Seierstad kan vinne den skandinaviske sakprosdaprisen for boka "To søstre".

NOMINERT: Lillehamring og forfatter Åsne Seierstad kan vinne den skandinaviske sakprosdaprisen for boka "To søstre". Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Åsne Seierstads "To søstre" (fra 2016) er blant de norske utgivelsene som er nominert til beste sakprosa-bok i Skandinavia etter årtusenskiftet. Også nytilflyttet lillehamring, Morten A. Strøksnes, er nominert, for "Havboka" som kom ut i 2015.

DEL

LILLEHAMMER: Dessuten er Alf van der Hagen, som vokste opp i Moelv, nominert, for sin samtalebiografi om forfatteren Kjell Askildsen, med tittelen "Et liv". Den ble utgitt i 2014. I tillegg står Karin Sveen fra Hamar, på lista, for "Klassereise – Et livshistorisk essay", utgitt i år 2000.

Den interskandinaviske juryen som har stått for utvelgelsen, består av ni kritikere, forfattere og forskere, tre fra hvert land. De har vurdert flere hundre bøker utgitt etter årtusenskiftet. De tre norske i juryen er idéhistoriker, sakprosaforfatter og kritiker Trond Berg Eriksen, journalist, tidligere kulturredaktør i Bergens Tidende og nå redaktør av Broen, Hilde Sandvik, og forfatter, historiker, journalist og kritiker Arnhild Skre.

 

Hvilken bok og forfatter som får prisen, blir kunngjort 1. juni, under Norsk litteraturfestival i Lillehammer.

Foruten de nevnte fire nominerte er følgende norske blant de utvalgte kandidatene:

Tor Bomann-Larsen for "Vintertronen" fra 2006, Erika Fatland for "Grensen" fra 2017, Geir Hestmark for "Istidens oppdager" fra 2017, Steffen Kverneland for "Munch" fra 2013, Agnes Ravatn for "Stillstand. Sivilisasjonskritikk på lågt nivå" fra 2009, og Espen Søbye for "Kathe, alltid vært i Norge" fra 2003.

Artikkeltags