– Aldri før har jeg blitt intervjuet så grundig og fått så mange gode og relevante spørsmål, sa Michaelsen til GD etter drøye tre kvarter sammen med Anna Salen fra Solvang skole i Øyer, Ola Marius Vasaasen fra Ekrom skole i Lillehammer og Amalie Fure på Røyslimoen skole.

De tre bademesterne la overfor GD ikke skjul på at de var litt nervøse før de skulle på scenen i et fullsatt litteraturhus.

– Men etter hvert gikk det bra, oppsummerte Anna fra Øyer. Fortellingen 6.-klassingene ved de tre barneskolene hadde lest, heter «Discosatan». Boka handler om Kine som går i 7. klasse og elsker å danse dicojazz.

– Fantastisk moro at de kan boka så godt. De spurte om akkurat det jeg håpet de skulle reflektere rundt. Noen ganger ble jeg nesten overrasket. Ikke bare synes jeg at jeg fikk relevante spørsmål; jeg fikk også en rekke gøyale, kvitret Vera Michaelsen etter badet.

Direkte på nett-TV

Forfattermøtet ble filmet av studenter ved TV-fag på Høgskolen i Lillehammer, og sendt direkte på nett. NRK bør snarest råd slå kloa i produksjonen og gi den beste sendetid i alle sine tre kanaler.

Elevene og klassekameratene hadde på forhånd lest «Discosatan». De tre som ble valgt ut til å intervjue forfatteren, forberedte seg ekstra grundig og samordnet spørsmålene sine før de skulle i ilden. Det ble ikke minst Vera Michaelsen fort klar over. Publikum hadde det ikke mindre moro enn forfatteren gjennom timen det skulle bli var vanskelig å avrunde.

Spørsmålene

Debuterende bademestere gikk rett på sak:

– Hadde du et forbilde da du begynte å skrive? (Vera har lest Roald Dahl og Klaus Hagerup).

- Hvorfor skriver du mest om jenter, ikke gutter? (Vera har tre jenter selv).

– Hvor får du ideene til bøkene dine fra? (Vera spionerer på barn).

- Hvem og hva ble du inspirert av til å skrive «Discosatan»? (Bl.a. venner av Veras egne barn).

- Hadde du planlagt hvordan boka skulle bli da du begynte? (Nei, men det måtte være noe som var grusomt).

- Det greide du fint! (Vera ble veldig glad).

- Hvordan kom du på ideen? (Vera ville bruke Faust-myten, som også er sentral i fortellingen «Den lille havfruen»).

Bokbadet gikk etter hvert over til å bli like mye samtale som intervju.

NB: «Discosatan» kan bli spillefilm – manus er under arbeid.