Marie klar for Melodi Grand Prix

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Felespiller Marie Forr Klåpbakken fra Vinstra spiller langeleik når Helene Bøksle fremfører melodien «Varglokk» under delfinalen til Melodi Grand Prix 15. januar neste år.

DEL

Fredag 15. januar fremfører den velrennomerte artisten Helene Bøksle bidraget «Varglokk» i den første norske delfinalen i årets Melodi Grand Prix. Så langt har det vært en godt bevart hemmelighet at Bøksle har med seg musiker Marie Forr Klåpbakken (25) fra Vinstra på langeleik under innslaget. Klåpbakken skal spille gjennom hele sangen og blir en viktig del av tv-bildet.

Gudinner

- Vi skal gi et litt gudinneaktig uttrykk og ha på oss lange kjoler med flagrende ermer. Ove Harder Finseth, som designet brudekjolen til Mette-Marit, har laget Helens kjole, mens designer Stine Rosén har laget min. Kjolene er utrolig fine. - Vi skal trollbinde Norge med kvinnekraft, sier Klåpbakken.

Musikkskolert

Marie Forr Klåpbakken er mest kjent for felespillet sitt. Hun begynte å spille først da hun var i 12-års alderen, men har en mastergrad folkemusikk fra Norges musikkhøgskole. Klåpbakken har spilt sammen med Helene Bøksle siden i sommer. Selv om samarbeidet ikke har vart så lenge foreløpig, var ikke Bøksle i tvil om at hun ville ha med felespilleren sin på langeleik under Melodi Grand Prix fremføringen.

- Marie har allerede rukket å bli en viktig del av bandet. Hun har en utstråling, tilstedeværelse og inderlighet som bidrar til at musikken får vinger, sier Bøksle.

- Går for gull

- Hva handler «Varglokk» om?

- Den handler om magien og kraften i musikken, og hvor langt den kan nå. Teksten tar utgangspunkt i gudediktet Voluspá fra den eldre edda. I tv-ruta skal Marie og jeg framstå som sterke kvinner som har en historie å fortelle. Vi går for gull, sier Bøksle.

På langeleiksykehus

Ved siden av å være fast akompanjatør for Helene Bøksle, holder Klåpbakken på megd egne prosjekter.

- Jeg spiller sammen med fem andre musikere i Marie Klåpbakken Band. Vi har et til dels akustisk lydbilde, du kan kalle det folkemusikk med popstruktur, vi låter kanskje som en blanding av Marit Larsen og Odd Nordstoga, sier Klåpbakken som skriver tekst og komponerer det meste av materialet selv.

- Hvor kommer langeleiken inn i bildet?

- Det er litt morsomt. Farmor spilte langeleik mens hun levde. Hun lærte meg å klimpre småstubber som «Bjørnen sover», men jeg hadde liten interesse av det instrumentet. Da jeg ble spurt om å spille langeleik på «Varglokk», måtte farfar kjøre langeleiken etter farmor til langeleiksykehuset i Valdres for restaurering. Nå er den i orden, sier Klåpbakken.

Plateklar

- Kommer det noen plate snart?

- Jeg har fått tilbud fra flere plateselskap, så vi får se. Jeg tror det er viktig å ikke kaste seg på karusellen før man er klar. Det skal være knall når det først skal være. Jeg har lært mye det siste året, både om bransjen og musikk generelt, og jeg begynner å bli moden for en utgivelse. Men på grunn av Melodi Grand Prix har jeg ikke lagt så mange planer i den nærmeste framtiden, sier Klåpbakken.

- Som et eventyr

Hvem som skal forsvare Norges ære under den internasjonale finalen i Düsseldorf i Tyskland 14. mai neste år, blir avgjort fredag 12. februar.

- Hva tenkte du da du ble spurt om å delta?

- Da jeg var liten syntes jeg det var veldig kjekt med Grand Prix, men de siste årene synes jeg det har vært mye negativt, med playback og artister som synger på engelsk. Derfor var jeg litt skeptisk, særlig fordi jeg ikke skulle spille fele. Men Helene mente en slik sjanse ville være bra for oss begge, derfor dropper jeg den planlagte ferien til Thailand. Vi har øvd med NRK, så jeg vet når jeg skal smile, når jeg skal være alvorlig og hvilke kameravinkler jeg skal filmes fra. Melodi Grand Prix er kommersielt, men det er jo artig. Deltakelsen blir nesten som et eventyr!

Artikkeltags