- Det var helt fantastisk! sier de tre jentene i kor når GD møter de unge skuespillerne, regissøren, produsenten og manusforfatteren rett etter den første visningen av Bestevenner under den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

Rød løper
Ado Johanna Girirpio, Regine Stokkevåg Eide og Live Marie Runde var de ubestridte stjernene under den feststemte seansen på et utsolgt Zoo Palast i den tyske hovedstaden.
- Vi gikk over rød løper inn til kinoen og under filmvisningen brøt publikum ut i spontan applaus flere ganger. De klappet skikkelig lenge da Julie holdt talen i filmen og da Naisha ble kjørt bort i politibilen buet de, forteller jentene opprømt.

Etter filmen stimlet flere hundre publikummere sammen foran jentene for å sikre seg autografer. Berlinalens sikkerhetspersonell ble til slutt nødt til å smugle jentene ut til en vareheis.
- Vi føler oss nesten som kjendiser her. Mye mer enn i Norge, ler jentene.

Lettet over mottakelsen
Manusforfatter Morten Hovland, produsent Trine Aadalen Lo og regissør Christian Lo er lettet og glad for at sju års arbeid ble kronet med en suksessfull visning på Berlinalen.
- Jeg tror det var en like stor opplevelse for oss som det var for jentene. Kinosalen var helt full og den er jo større enn hovedkinoen på Colosseum i Oslo. Det var helt utrolig, sier regissøren.

Det gjenstår å se om filmen havner på flere festivaler fremover, og om Bestevenner får internasjonal distribusjon. Responsen i Berlin tyder på at filmen har gode sjanser til å lykkes.