OTTA: Det er ytterst sjelden vi opplever slike klassiske perler på amatørscener i dalen. Såvidt vi har forstått er det Vidar Olaussen som mest har hatt arbeidet med å sy sammen den imponerende mengden av tekster. Like imponerende var de framført av de tre skuespillerne fra nord- og midtdalen: Endre Skjåk, Viggo Didriksen og Vidar Olaussen.

Stillheten i salen undervegs og stående applaus etterpå sa alt om opplevelsen for de rundt hundre i salen. Ikke et øye var tørt da Vidar Olaussen i Bjørnstjernes skikkelse og Endre Skjåk som motspillende Ibsen -men her som presten i den kjente Bjørnson-novellen, Faderen, virkelig fikk salen til å hikste. Olaussen spilte storbonden, Tord Øveraas - fra velstand til den dypeste fortvilelse på en aldeles overbevisende måte.

Her strømmet det på med kjente tekster fra våre store forfattere, Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson og Knut Hamsun til de grader vevd inn i en dans, Livets dans. Danserne fra Vinstra videregående skole, Ranveig Henriksen (lærer(, Mette Pedersen og Kristine Berget - ikke bare danset ungdom og villskap, kjærligheten, smerten og døden.

De var også vekselsvis motspillere til forfatterne på scenen. Som Viktoria til Hamsun (Viggo Didriksen) eller som Agnes i Brand ellers Solveig i Peer Gynt til Ibsen (Endre Skjåk). Imponerende var det, rett og slett. Om det blir med denne ene forestillingen, gjenstår å se. Den burde blitt sett av flere.