Gå til sidens hovedinnhold

Statsbudsjettet: Museene i Lillehammer får fem mill. ekstra

Artikkelen er over 3 år gammel

Fem millioner kroner. Det får Lillehammer Museum og Lillehammer Kunstmuseum ekstra på statsbudsjettet for 2018 etter at Venstre og Kristelig Folkeparti onsdag kveld ble enige med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet.

Les også: Ap vil gi fem millioner kroner mer til museene i Lillehammer

Lå ikke inne

Oppland Venstres Ketil Kjenseth sier til GD at han er veldig glad for gjennomslaget. I regjeringens opprinnelige forslag til statsbudsjett lå disse pengene nemlig ikke inne. Styrene ved de to museene og forhandlingsutvalget de nedsatte med sikte på konsolidering (sammenslåing), ble derfor enige om å legge det videre arbeidet på vent. For uten ekstra penger, slik de mente de var lovet, ville det ikke være mulig å fortsette prosessen.

 

– Oppland Venstres ære, Kjenseth?

– Den må vi nok dele. Både KrFs Hilde Ekeberg og Olemic Thommessen har bidratt til å få dette til. Saken har vært viktig for alle, selv om Venstres Roger Granlund sitter i museumsstyret og har vært en av pådriverne.

– Var det vanskelig å få gjennomslag?

– Vel, regjeringspartiene hadde ikke prioritert dette i sitt opprinnelig budsjettforslag.

– Betyr de fem millionene at viktige ting falt ut i andre enden?

– Vi hadde mange ønsker. Flere museums- og kulturprosjekter trenger mer penger. Samtidig er kunstmuseet og Lillehammer Museum svært viktige for kulturlivet, ikke bare i Lillehammer, men i Gudbrandsdalen og i Oppland. Alle som har bidratt til de ekstra midlene, har pekt på det som viktig. Jeg håper pengene blir et godt bidrag til den vindere prosessen.

Fornøyd direktør

– Veldig positivt, sier adm. direktør i Lillehammer Museum, Jostein Skurdal.

– Vi kommer til å ta dette inn i styrene og vårt felles forhandlingsutvalg. Vi har ønsket økt ramme, ikke engangsbeløp. Derfor må vi se nærmere på hva som ligger i kompromisset. Er det rammen som øker, eller er det et engangsbeløp? Uansett er det flott at partene har fått fem millioner kroner på bordet for 2018, utover det som lå i forslaget til statsbudsjett. Det er en anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort. Forhandlingsutvalget og de to museumsstyrene har kommet langt i arbeidet med vedtekter og den nye organisasjonen, og det er selvsagt positivt om også de økonomiske rammene kommer på plass., sier Skurdal.

GD fikk ikke kontakt med Randi Mølmen, styreleder i Lillehammer Kunstmuseum, onsdag kveld.