Premiere for nytt lokalt jazzband

JAZZBANDET FANTEFØLGE: F.v. Andreas Hamre, Vegard Karlsen, Dag Leonardsen, Jan Andresen og Vegard Eggen under øvelse på Søre Ål skole.

JAZZBANDET FANTEFØLGE: F.v. Andreas Hamre, Vegard Karlsen, Dag Leonardsen, Jan Andresen og Vegard Eggen under øvelse på Søre Ål skole. Foto:

Fredag 1. februar ser et nystiftet lokalt jazzband kveldens lys i Lillehammer. Fantefølget er navnet på kvintetten.

DEL

LILLEHAMMER: I spissen for nyskapningen står veteranene Dag Leonardsen (trombone m.m.) og saksofonisten Jan Andresen (Lillehammer storband m.fl.). Med seg har de storbandets musikalske leder, Vegard Eggen, på trommer, Vegard Karlsen på gitar og Andreas Hamre på bass. Med andre ord et slags Lillehammer/Øyer-prosjekt som også krysser generasjonsgrenser.

– Det er ikke dagligdags at nye lokale jazzgrupper oppstår i Lillehammer-området. Derfor er Leonardsen og Andresen spente på hvordan Fantefølget tas imot.

– I oktober strømmer folk til konsertene under DølaJazz. Da vil "alle" oppleve jazz. Ellers i året er publikumsoppslutningen så som så om lokale jazzkonserter, selv når den lokale jazzklubben Blue Note inviterer, sier Leonardsen, som var med i den nylig nedlagte norske mannsoktett, er dirigent for mannskoret Klang, primus motor i Ad Lib musikkscene og sentral i Lillehammers musikkliv i et halvt århundre.

Navnet Fantefølget er også tittelen på bandets signaturlåt, som Andresen skrev for flere år siden og som bandet har bestemt seg for å åpne konserten med.

Foruten noe egenkomponert stoff signert Andresen, svinger bandet innom blant andre Charles Mingus, Fats Waller og Niels Henning Ørsted Pedersen, alle legender i internasjonal jazz.

Artikkeltags