LILLEHAMMER:Vesla ble så bergtatt av lysene at hun rømte fra mamma for å snike seg inntil rekkverket og kikke ned på alle fargene, mens Andreas Ljones spilte en felehyllest til elva.

- Et magisk øyeblikk! Kjempestemning, og for et oppmøte, syntes også Silje Hedvig Holmen, en av de mange studentene på Kulturprosjektledelse på HiL, som arrangerte natta i samarbeid med kommunen og Lillehammer Sentrum Drift.

- Passelig mange
Utpå kvelden i går kunne Holmen si seg relativt fornøyd med oppmøtet.

- Klart det kunne vært flere, men alt tatt i betraktning, synes vi det ser veldig bra ut. Folk har møtt opp, særlig på lyssettinga var det veldig mange. Vi erfarer at enkelte arrangementer er gledelig godt besøkte, mens andre dessverre ikke akkkurat har vært like populære.

Blant dem som tok turen, var Bjørn Storsanden i selskap med en livat gjeng.

- Vi er her for å få med oss natta. Først og fremst lyssettinga. Natta er et flott tiltak, bare litt synd at det skjer på en torsdag. Det er litt dumt for oss som skal opp tidlig, syntes Storsanden.

Holmen kan fortelle at studentene også har drøftet valget av ukedag.

- Torsdag er valgt i samarbeid med Sentrum Drift, siden det er vanlig med langåpent på torsdager. Kanskje vil det være en idé å vurdere lørdag neste år? Tenk, det kunne vært noe! Uansett er samarbeidet godt, og vi ser oss svært fornøyde.

Ujevnt besøk
GD kunne også konstatere en noe ujevn strøm med nattsvermere i går. Med så mange arrangementer på en rekke utesteder, i butikker, på Fabrikken, Kinoen, Museet og i Banken, skulle det godt gjøres å fylle alle. Blant de mest populære, var definitivt barneforestilling i biblioteket, moteshow på Fretex og graffitihappeningen i telt på Stortorget. Der fikk skuelystne se Maihaugen-direktør Ågot Gammersvik «tægge».

- Nei, ikke tagge. Dette er å lage graffiti. Det er noe annet, understreket Gammersvik, som i åpningstalen tok til orde for å tenke nytt om graffiti.

- Vi må spørre oss; har vi bare plass til reklame på vegger, eller kan det være rom for andre uttrykk.

Kort etter sprayet hun den første, blå streken på veggen som seinere ble dekorert av graffitikunstnere.

- Det vakkje lett, måtte direktøren slå fast, etter at streken hennes ble farlig tynn.

Seinere på kvelden stod veggen gnistrende foran alle skuelystne - med ordet KUNST skrevet i flammende, sterke farger... På søndag skal veggen stilles ut på Maihaugen.