Nikita klar med andrealbumet

ALBUM NUMMER TO: Nikita Madeleine Gjermunds har gitt ut «Sanger jeg ville holde for meg selv». Foto: Per Ivar Henriksbø

ALBUM NUMMER TO: Nikita Madeleine Gjermunds har gitt ut «Sanger jeg ville holde for meg selv». Foto: Per Ivar Henriksbø Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Musikken er først og fremst en hobby for psykologistudent Nikita Madeleine Gjermunds (24). Nå er hun aktuell med sitt andre album, hvor hun selv fyller rollene som vokalist, gitarist og låtskriver.

DEL

Lillehammer: Albumet, kalt «Sanger jeg ville holde for meg selv», består av låter i et singer-songwriter/poplandskap. To av låtene er på norsk, resten på engelsk – som også var språket på hennes første album fra i fjor. HiL-studenten fra Rælingen ved Lillestrøm gir ut musikken helt på egen hånd. Plata er foreløpig kun trykt opp fysisk, men blir tilgjengelig også digitalt tidlig i høst.

Selvlært

Hun begynte med musikk som femtenåring, og er selvlært.

– Jeg lærte å spille gitar via internett, sier Nikita Madeleine.

Det aktuelle albumet er spilt inn i Bergen, hos produsent Jon Martin Skauge. Skauge har også lagt både trommer, bass og piano til låtene. De to har vært venner lenge.

– Jeg sa at jeg hadde lyst til å gi ut album en dag. Han hjalp meg med det, sier sangeren.

– Må ha noe på hjertet

– Hvordan går du fram når du skriver låter?

– Som regel begynner det med at jeg har noe på hjertet, jeg må føle meg inspirert. Jeg prøver å finne kjernen i det jeg tenker på, og får dette inn i en sang. Melodi og tekst kommer oftest samtidig, sier Nikita Madeleine.

Hun har spilt et par konserter.

– Drømmen er å spille på en festival. Jeg kan også tenke meg å starte band, sier Nikita Madeleine.

– Jeg prøver å finne kjernen i det jeg tenker på, og får dette inn i en sang.

Artikkeltags