Partneren er fersk i gamet, han nærmest for veteran å regne. Det er bare to uker siden sist Stenstrup var på dansegalla. Da han hørte det skulle være galla i den store hallen på Lillehammer Hotel, den første i Lillehammer på årevis, tok han selvfølgelig med seg Anne og bestilte like godt overnatting. For henne var lørdagens den tredje så langt. Det blir ikke den siste.

- Når vi danser omtrent i ett, fra klokka ti på kvelden til to om natta, er det greit å overnatte i stedet for å reise hjem rett etter at det er over.

- Danse fire timer i strekk, det blir ikke mye tid til å henge i baren?

- Jeg er avholdsmann og drikker for det meste vann når jeg er på dans, sier danseløven.

- Avholds? Jeg trodde litt innabords hørte med på dansegalla?

- Man danser dårlig når man drikker. De gode danserne er edru, så Anne og jeg er dårlige kunder i baren.

Les også: Alt om Dansefestivalen 2009

Forskjellige folk

- Jeg ser andre som er tilsynelatende gode kunder?

- Det er sånn det er på disse arrangementene. Noen kommer for å se, noen for å feste og noen for å danse. Vi hører til den siste kategorien.

- Er det mange av de samme folka som drar på dansegalla?

- En del reiser ofte, så jeg treffer mye folk jeg har møtt før. Kjente i alle fall en tredjedel av ansiktene da jeg kom inn i salen, sier Stenstrup.

- Hva synes dere om musikken i kveld?

- Vagabond er veldig bra, Britannia bare midt på treet.

- Det er ikke smekkfullt i salen; er det lite folk i forhold til på andre dansegallaer dere har vært på?

- Litt færre på gulvet enn på de mest populære dansegallaene. Men det gjør ikke så mye, for da blir det bedre plass for oss som kommer for å danse.

Les også fra festen i Vågå med Ole Ivars i november i fjor: 15 og fersk på fest

Flere hundre

Da GD ankom lørdagskveldens dansegalla litt før klokka halv elleve, var det solgt drøyt 300 billetter. Sakte, men sikkert seg det på utover senkvelden og natta.

Geir Helge Svenøy, som er mannen bak gallaen, sier han hadde håpet på enda flere, men at det like godt kunne blitt langt færre siden det er mange år siden sist det var dansegalla i Lillehammer, og mange av gjestene lørdag kom fra andre steder. Lokalet, den nye Lillehammersalen, er han svært tilfreds med. Stor scene med plass til to band slik at Britannia og Vagabond kunne veksle på å spille uten pause i musikken.

Også hotellets salgssjef, Stephan Andersen, sa seg overfor GD fornøyd med gallaen.