Nye millioner til Aulestad

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Aulestad får ytterligere 25 millioner kroner til restaureringsarbeid.

Det var under sin politiske innledning at kultur- og kirkeminister Trond Giske kom med gladmeldingen om at departementet har bestemt seg for denne bevilgningen.

- Dette er et av de største byggeprosjektene noen gang på kulturfeltet i Oppland, sa Giske da han presenterte tilleggsbevilgningen.

Det er store behov for utbedringer og restaurering på Aulestad. Men det eneste som så langt har vært fullfinansiert er utbedringene av hovedbygningen til 18 millioner kroner. Dette inngår i den første delen av Aulestadprosjektet som startet i 2005 og som skal avsluttes med Bjørnsonåret 2010. Formålet med prosjektet er å skape mer aktivitet på Aulestad og i tillegg ta var på de store kulturverdiene. Prosjektet gjør Aulestad til en spydspiss ved markeringen av Bjørnsonåret.

Prosjektet er tredelt. Den første delen av opprusting av hovedbygningen, Folkestua og driftsbygning. Den andre delen har Aulestadspillet som hovedaktivitet. Den tredje del er oppføring av servicebygg utbedring av parkeringsplass og utearealer mellom riksvegen og bygningene.

Artikkeltags