Nils Ohlsen er ny direktør for Lillehammer Kunstmuseum

Nils Ohlsen kommer fra Nasjonalmuseet til Lillehammer kunstmuseum.

Nils Ohlsen kommer fra Nasjonalmuseet til Lillehammer kunstmuseum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nils Ohlsen er ansatt som ny direktør for Lillehammer Kunstmuseum. Ohlsen kommer fra Nasjonalmuseet, hvor han har vært avdelingsdirektør.

DEL

Nils Ohlsen (51) har de siste åtte årene vært direktør for avdeling for eldre og moderne kunst i Nasjonalmuseet. Der har han blant annet hatt ansvar for utstillings- og formidlingsprogrammet i Nasjonalgalleriet, skriver kunstmuseet i en pressemelding.

Gleder seg

– Jeg ser veldig frem å lede Lillehammer Kunstmuseum. Det er en fantastisk institusjon med dyktige fagfolk og en flott, representativ norsk samling med mange viktige verk, mange spennende prosjekter og et ambisiøst formidlingsprogram, sier Ohlsen.

51-åringen er opprinnelig fra Tyskland, og har både magistergrad og doktorgrad i kunsthistorie. Han har tidligere jobbet 12 år for museet Kunsthalle Emden i Tyskland.

Lillehammer Kunstmuseum har en kunstsamling med flere høydepunkter fra norsk kunsthistorie fra 1800-tallet frem til i dag.

– Museet har en interessant historie, en fremragende profil og godt rykte i hele Norge, sier Ohlsen.

Ambisjoner

Han mener at Lillehammer Kunstmuseum har stort potensiale til å få enda mer oppmerksomhet i Norge og internasjonalt. 

– Jeg gleder meg å utvikle profilen videre med teamet i tråd med stiftelsens høye ambisjoner fremover, sier han.

Ohlsen var en av sju godt kvalifiserte søkere til direktørstilllingen ved museet, som fra april i år ble en del av Stiftelsen Lillehammer museum. Direktør i stiftelsen, Jostein Skurdal, er glad for at Nils Ohlsen har takket ja til stillingen.

– Nils Ohlsen er en faglig sterk og ambisiøs leder med erfaring fra blant annet Nasjonalmuseet og som har et godt nasjonalt og internasjonalt nettverk. Jeg er trygg på at han vil utvikle Lillehammer Kunstmuseum videre, sier Jostein Skurdal i pressemeldingen.

Nils Ohlsen begynner i jobben som direktør for Lillehammer Kunstmuseum 15. august 2018.

Artikkeltags