Stor tysk bokpris til Åsne Seierstad

NOK EN PRIS: Åsne Seierstad tildeles den tyske bokprisen Leipzig Book Award for European Understanding.

NOK EN PRIS: Åsne Seierstad tildeles den tyske bokprisen Leipzig Book Award for European Understanding.

Artikkelen er over 1 år gammel

Journalisten og sakprosaforfatteren Åsne Seierstad fra Lillehammer, får den gjeve prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018.

DEL

Veronica Karlsen/NTBSeierstad får prisen for boken «En av oss» – en bok som både forteller historien om mannen som utførte den store terrorhandlingen på norsk jord, samt følger noen av dem som ble rammet av angrepene 22. juli 2011.

«Resultatet er en dokumentarisk roman, som balanserer på grensen mellom rapport og fortelling, mellom fakta og fantasifull kraft – og som byr på et enormt driv», heter det fra juryen.

Prisen deles ut under åpningen av Leipzig Book Fair 14. mars 2018 i Leipzigs konserthus, melder DPA.

Prisen, som er på 20.000 euro, er blitt delt ut siden 1994, og den regnes som en av de viktigste litterære prisene i Tyskland. I fjor gikk den til franskmannen Mathias Enard for boken «Compass».

«Sannsynligvis har ingen forfatter siden Truman Capote kommet en morder såpass nær som Seierstad», mente Der Spiegels anmelder da boken utkom i Tyskland i fjor.

Bayerischer Rundfunk kalte på sin side boka «et prakteksempel på den litterære reportasjens kraft».

Boken utkom på norsk i 2013, og er solgt til en rekke land. New York Times kåret i sin tid boka til en av de ti viktigste bøkene i 2015.

Artikkeltags