Gå til sidens hovedinnhold

Deler Sandvigs museumspris

Artikkelen er over 5 år gammel

Anders Sandvigs museumspris for 2016 går til folkesanger Camilla Granlien og folkemusiker Mari Skeie Ljones.

Det skriver Maihaugen i en pressemelding. De to profilerte musikerne deler prisen, men vinner den på selvstendig grunnlag.

– Det er utrolig hyggelig å få Anders Sandvigs museumspris! Vi jobber jo også med restaurering, bevaring og videreføring av noe som har vært med i mange år, betydd mye for mange og som sier noe om oss som mennesker. På samme måte som Sandvig gjorde med hus og gjenstander, sier prisvinner Camilla Granlien i pressemeldingen.

Formidler tradisjoner

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Granlien innstilles på bakgrunn av sitt årelange arbeid med formidling av sangtradisjonen i Gudbrandsdalen. Mari Skeie Ljones innstilles på bakgrunn av sitt prosjekt «Spring du fela», et folkemusikkpoesiprosjekt som har munnet ut i både CD og bok – hvor begge delene er like viktig. Skeie og hennes medhjelpere formidler historien til både spellemenn- og kvinner i Gudbrandsdalen

Deles ut St.hansaften

Anders Sandvigs museumspris er en årlig pris som skal fremme og belønne fremragende innsats for bevaring av kulturarven i Gudbrandsdalen og Lillehammer. Prisen er på 50.000 kroner og deles hvert år ut under Sankthansfeiringen på Maihaugen 23. juni.

Komiteen består av Helge Sognli, seksjonsleder Maihaugen, Britt Bøhn fra De Sandvigske Samlingers Venner og fylkeskonservator Kjell Marius Mathisen.