Gå til sidens hovedinnhold

Tor Arne fra Lillehammer er tidenes eldste deltaker i 71 grader nord

Artikkelen er over 5 år gammel

LILLEHAMMER: Når «71 grader nord» starter 29. august, er Tor Arne Ingvoldstad (67) fra Lillehammer én av deltakerne.

– Et eventyr av en ekstrem norgesferie, fastslår Tor Arne Ingvoldstad, som blir å se på TV Norge i høst.

Ingvoldstad har vært toppleder i oljebransjen i Norge og internasjonalt, til han gikk av med pensjon i 2011. I 2012 flyttet han tilbake til Lillehammer, og bor nå på Ersgård, rett ved skiløyper og turterreng.

 

Tiden fylles av trening og aktivitet i alle former, ski, sykkel, golf, alpin og snøbrett. Treningssenteret i Håkons Hall betegner han som sitt andre hjem. Han er skilt og har tre barn og fire barnebarn, og sprekere enn de fleste av oss.

Oppfordret til å søke

– Jeg var på seiltur med venner i fjor vår og prata om hva jeg brukte tiden på som pensjonist. En dame mente jeg burde melde meg på 71 grader nord, og sa hun skulle ringe programleder Tom Stiansen, som hun kjente. Hun gjorde så, men fikk beskjed om at han ikke hadde noe med søknader å gjøre, men oppfordret meg til å søke, sier han.

I oktober brukte han en halv dag å skrive søknad og lage video. Like før jul ble han kalt inn til intervju. Det ble flere intervjuer, blant annet med psykolog, før han i mars fikk beskjed om å møte til fysisk opptaksprøve sammen med 30 andre.

 

– Vi måtte bevise hva vi var god for gjennom to ekstremt harde døgn. Det er noe av det tøffeste jeg har vært med på. Jeg gikk videre og dannet lag Lindesnes sammen med to menn og tre damer. Så ble vi fraktet til Lindesnes og var i gang.

Ingvoldstad kunne vært bestefar til flere av deltakerne, men visste at han ikke sto noe tilbake for de yngre hva gjaldt fysikken, etter over 40 år med styrketrening.

– Det fysiske er én ting. Du må være sosialt tilpasningsdyktig for å bo så tett på folk. Piggene kommer ut når folk blir slitne. Det må du kunne tåle. Men de har vært flinke til å velge ut folk som fortjener å være med, sier han om programsesongen som visstnok skal være én av de mest ekstreme hittil.

 

– Artig opplevelse

TV-opptakene var ferdig i mai, og som han ikke fikk nok av 71 grader nord, har han i sommer gått alene i fjellet med sekk og telt og besteget tre 2.000 meter topper i løpet av fem dager, men det blir faktisk tid til både lesing og TV-titting også mellom treningsøktene for den travle pensjonisten. Han har fulgt flere sesonger med 71 grader nord, og er klar for høstens sending og et gjensyn med lagkameratene, som er blitt gode venner. Men hvordan det ender, har han naturlig nok ikke lov til å røpe.

– Men det er noe av det artigste jeg har vært med på etter at jeg ble pensjonist, konkluderer han.

71 grader nord

Norsk reality-TV-serie som har vært på lufta siden 1999.

Deltakerne tar seg fra Lindesnes til Nordkapp i fysisk og psykisk krevende etapper.

Deltakerne slås ut eller stemmes hjem én etter én og vinneren får en bil og en større pengesum.