Gå til sidens hovedinnhold

Framtidens naturfotograf

Artikkelen er over 5 år gammel

Aleksander Myklebust (22) er invitert til å bli del av prosjektet «Young Nordic Nature Photographers».

LISMARKA: Den unge fotografen har allerede utmerket seg med priser og nominasjoner. I midten av desember får vi vite om han vinner i den prestisjefylte «Travel Photographer of the year»-konkurransen.

LES OGSÅ: – Prestisjefull nominasjon

Torsdag 26. november ble det offentliggjort at han også er del av «Young Nordic Nature Photographers» (Y-NNP), der unge, dyktige fotografer er blitt invitert til å delta. Per i dag teller de 19 medlemmer. Fire av disse er norske.

Vil gjøre det enklere for unge fotografer

– Tanken bak prosjektet er å gjøre det enklere å få fram unge naturfotografer. Det er litt for vanskelig å få oppmerksomhet i konkurransen mot voksne og etablerte fotografer, forteller Myklebust.

 

Myklebust regner med at han er oppdaget via sin deltakelse i konkurransen «Nordic Nature Photo Contest», der han har møtt flere av medlemmene.

– Det er hyggelig å bli invitert og fint å kunne organisere seg og delta på prosjekter med andre unge. Det skal være en terskel for å bli invitert, men vi ønsker å inspirere så mange som mulig til å finne gleden i natur og naturfotografering og å inspirere hverandre. Og så er det kjekt å diskutere med noen som ikke er over 50 av og til, ler den unge fotograftalentet.

Y-NNP har som mål å rekruttere flere unge fotografer.

- Hyggelig å lære bort noe

– Siden jeg er blant de eldste, håper jeg å bidra med hjelp og erfaring og være til inspirasjon. Det er alltid hyggelig hvis man kan lære bort noe til andre.

Prosjektet har fått en del omtale i Sverige. De har brukt Myklebusts bilder som illustrasjon.

– Morsomt, sier en stolt, ung fotograf.

Her ser du flere av Aleksander Myklebusts bilder