Her er den nye teatersjefen for Teater Innlandet

Teater Innlandet med styreleder Randi Eek Thorsen og den nye teatersjefen Thorleif Linhave Bamle.

Teater Innlandet med styreleder Randi Eek Thorsen og den nye teatersjefen Thorleif Linhave Bamle. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Thorleif Linhave Bamle (38) er ny teatersjef ved Teater Innlandet. Det ble kjent på en pressekonferanse i lokalene til Teater Innlandet på Hamar torsdag.

DEL

HAMAR: Ingen kjendis, akkurat. I alle fall ikke før han får regjert noen år.

– Jobben har allerede startet, sa han da han ble presentert i teatrets lokaler i Hamar kulturhus torsdag ettermiddag.

Selv om den nye teatersjefen ikke tiltrer formelt før 1. januar 2020, kommer han i lang tid på forhånd til å overlappe med sittende teatersjef, Janne Langaas.

Linhave Bamle var én av de sju blant fjorten søkerne som ble innkalt til intervju. I andre runde blant de tre finalistene.

– Alle var gode søker, og vi brukte både teaterfaglig ekspertise og eksterne konsulenter for å finne de beste kandidatene, sier styreleder for Teater Innlandet, Randi Eek Thorsen.

– Vi ville være sikre på at vi hadde snudd alle steiner før vi plukket ut vår nye teatersjef. Thorleif matchet våre ønsker, behov og hovedkriterier best, legger hun til.

Linhave Bamle mener regionen har stolthet og etter hvert fått sterk eierskapsfølelse til Teater Innlandet.

– Hva slags repertoarpolitikk kommer du til å legge deg på?

– Litt for tidlig å si. Jeg ønsker å bli bedre kjent med regionen. Uansett vil jeg følge i Janne Langaas' spor der det å spille for de mange også betyr å spille for de få. Jeg er også tilhenger av kombinasjonen egne oppsetninger og co-produksjoner, altså samarbeid med andre ensembler, ikke minst innen det frie feltet.

Har du sett noen av oppsetningene til Teater Innlandet?

– Bare "Pingviner i Sahara" i overgangen mellom forløperen Hedmark Teater og Teater Innlandet. Men framover kommer jeg til å følge godt med og forsøke å få sett så mye som mulig.

Thorleif Linhave Bamle forteller at han har sju års utdannelse innen teatervitenskap, og i tillegg gått i lære. Han var teatersjef for Bergen prosjektteater med forbindelse til teatergarasjen og Den Nationale Scene.

– Min teaterfaglige bakgrunn er teoretisk-praktisk, ved at jeg både har gått i lære og har den vitenskapelige utdannelsen. Jeg er ikke formelt utdannet regissør eller skuespiller. På den annen side har jeg lederutdannelse med vekt på kreative yrker, slik teater er.


De som søkte stillingen var:

Jason F. Peter (44) Selje, Thorleif Linhave Bamle (38) Oslo, Cecilie G. Lundsholt (36) Ålesund, Harald Engan (31), Oslo, Gianluca Iumiento (35) Nesoddtangen, Betine Fiskaa Johannessen (34) Tynset, Brendan McCall (46) Oslo, Øivind Roos (53) Kongsvinger, Marie Othilie Hundevadt (32) Lillehammer, Gard B. Eidsvold (52) Oslo, Lene Therese Teigen (56) Oslo, Inger Oliv Strand Butel (49) Sørum.

I tillegg er en mann på 43 år og en kvinne på 29 år unntatt fra å stå på offentlig søkerliste.


GD oppdaterer saken.

Artikkeltags