For maken til stemmeprakt er det sjelden vi har hørt i et kirkerom.

De tre herrene Jan Erik Fillan, Marius Roth Christensen og Thomas Ruud leverte så nakkehårene reiste seg og trampeklappen runget. Kombinert med to unikum av noen musikere og et sangkor i julestemning, ble det på alle vis en storveis aften.

Hanne Krogh har lenge ønsket å holde julekonsert i Sør-Fron kirke. Hun passerer forbi i august hvert år på veg til Peer Gynt stevnet. Men det var først i år det ble en realitet.

Noe søtladent er det tidvis, men få artister kan formidle ekte juleglede som Krogh. Hun har da også spilt Sonja i «Reisen til julestjernen» og er, slik vi oppfatter det, et sant julemenneske. Forventninger, håp, det å komme hjem til familie, røtter – ja, selv juleevangeliet var hun innom der under lysekronen i Gudbrandsdalsdomen.

Repertoaret? Tja, alt med jul og litt til. Fra Alf Prøysen til «Anthem» fra Chess. Rikhold absolutt. Størst inntrykk gjorde tenorenes «O Helga natt» og «Mitt hjerte alltid vanker». Fotballhymnen «You’ll never walk alone» rørte også mange i benkeradene. Og til slutt ble det «Deilig er jorden», stående.

Cirka 400 hadde valgt å ta turen. De fikk absolutt valuta for pengene.