Omkring 70 publikummere fikk servert en enkel, men vakker operaforestilling i Kulturhuset Banken lørdag kveld.

Med solistene Anna Sundström Otervik, (Dido) Bernt Ola Volungholen (Aeneas) og Tone Østli (Belinda) fristet RingsakerOperakor og Kammerensemblet Mjøsmusikk lillehamringer og døler med kortversjonen av Henry Purcells mest kjente barokkopera.

Fornuft og følelser

Som med annen opera er det en klar fordel å kjenne hsitorien bak. «Dido & Aeneas» foregår i oldtidsbyen Karatago, og stykket er basert på heltediktningen «Aeneiden» som ble skrevet av den romerske dikteren Vergil.

Diktet handler om den romerske helten Aeneas og hans kamp under Trojas brann, hans ferd til Italia og hans kamper i Latinum hvor han etter oppdrag fra gudene grunnla det som ble til Roma.

Underveis i Italia besøker han dronning Dido i Kartago. De forelsker seg, men Aeneas slites mellom plikt og følelser. Mellom de store oppgavene gudene ga ham og hans kjærlighet til Dido. Han bryter forholdet til den kartagiske dronningen, som blir knust av sorg og tar sitt eget liv.

Se flere bilder fra Dido & Aeneas:

Nærhet

Kulturhuset Banken er kanskje ikke den best egnede arenaen for en operaforestilling. Men det fungerte likevel.

Solistene Anna Sundström Otervik, Bernt Ola Volungholen og Tone Østli fremførte vakker sang med dertil dramaturgi.

De fikk god hjelp av de øvrige solistene Inga Tangen Stensrud, Magnus Kjelstad og Guro Utne Salvesen , operakoret og ikke misnt Mjøsemusikk-ensemblet.

Forhåpentligvis blir det ny servering av opera til folket i dølabyen om ikke lenge!