Gå til sidens hovedinnhold

– Denne musikalen vil vekke oppsikt over det ganske land

Artikkelen er over 4 år gammel

«Amerikabrevet» blir den nye ungdomsmusikalen i norddalen neste år, basert på musikk fra Lomsk.

– Ungdomsmusikalen er i stadig utvikling. Tiden var nå inne for å ta enda et skritt. Nå produserer vi en helt ny musikal, sier regionsjef Ole Aasaaren. Det har vært stor spenning knyttet til presentasjonen av den nye ungdomsmusikalen, som blir den trettende i rekken. «Amerikabrevet» har premiere fredag 20. april 2018.

Folkevandring

Prosjektleder Stian Høglien vedgikk at han var spent på mottakelsen.

– Jeg har knapt sovet i natt. Nå er katta ute av sekken, og jeg er sikker på at dette blir veldig bra, sier han. Han vedgår imidlertid at prosjektgruppa har en omfattende jobb foran seg. «Amerikabrevet» vil handle om utvandringen til Amerika fra Nord-Gudbrandsdal, og bygger på Lomsk-albumet med samme navn.

– Vi har hyret Arnulf Haga som manusforfatter og utfordret ham til sette dette i sammenheng med det skjer i vårt samfunn i dag med flyktninger og innvandring, sier Aasaaren.

– Ber om tilgivelse fra oven

Lars Bakke opplyser at Lomsk-albumet handler om oldefaren som i sin tid utvandret til Amerika, og bygger altså på en sann historie.

– Det meste i historien er sann, litt fiksjon er det. Riktignok. Så jeg ber om tilgivelse fra oven, ler Bakke. Musikeren sier han er spent på sluttresultatet og sier dette er et spennende og krevende prosjekt. Og får alle Lomsk-fans: Musikalen kan også bidra til at Bakke nå må skrive ny musikk.

–Ja det ligger an til at det kan bli en fire-fem nye låter. Det kan bli en hektisk sommer, sier han.

Nye målgrupper

Regionsjefen er klar på at dette er en musikal som vil appellere til ungdom. Men sier samtidig at det kan åpne for nye målgrupper.

– Musikalen er for alle mellom 15–25 år. For oss er det viktig å få med flest mulig ungdom, sier han. Ungdomsmusikalen for Nord-Gudbrandsdal har et budsjett på 1,9 millioner kroner.

– Det er krevende å lage en helt ny musikal. Men vi får en flying start med tanke på at vi bygger det rundt musikk fra Lomsk.

– Vil vekke oppsikt

Regionrådsleder Bjarne Eiolf Holø mener det er spennende at prosjektgruppa nå velger å utvikle ungdomsmusikalen.

– Nå er det ikke bare aktørene som er lokale, nå er råstoffet lokalt også. Dette vekke oppmerksomhet over det ganske land, sier han.