Gå til sidens hovedinnhold

"Peer Gynt" brannskadd under TV-innspilling

Artikkelen er over 3 år gammel

Skuespiller Jakob Oftebro ble sendt til sykehus med alvorlige brannskader etter et uhell med en såkalt molotovcocktail under en filminnspilling i Sverige.

Ulykken skjedde under innspilling av en scene i serien «Hamilton» lørdag, skriver VG. 32-åringen spiller hovedrollen i thrilleren som er basert på den hemmelige agenten skapt av forfatter Jan Guillou.

Oftebro skal dele hovedrollen under Peer Gynt-stemnet på Gålå med faren Nils Ole i sommer. Det er uvisst om skadene er så alvorlige at Peer Gynt må spilles av en annen.

Den aktuelle scenen skildrer opptøyer og sammenstøt med politiet. Oftebro skal ha fått innholdet i en molotovcocktail – en primitiv brannbombe – over seg.

Fra annet hold får VG bekreftet at skuespilleren som ble fraktet til sykehus er hovedrolleinnehaver Oftebro. 32-åringen har fått behandling for skadene, men er nå ute av sykehuset.

– Vi vet ennå ikke utfallet av skaden. Men tilstanden hans er alvorlig. Og så er det viktig for oss å påpeke at Jakob ikke har noen skyld i dette, sier Oftebros manager, Anne Lindberg, til VG. Skuespilleren skal være på bedringens vei.

Politiet etterforsker saken som et tilfelle av uaktsomhet som har fremkalt fare for andre.

– Vi har ennå ikke avhørt den som ble rammet, men vi har avhørt flere vitner for å finne ut av hvordan dette har skjedd, sier Kjell Lindgren i stockholmspolitiet.