Gå til sidens hovedinnhold

Peer Gynt AS bekrefter: – Jakob Oftebro spiller på Gålå i sommer

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag bekreftet Peer Gynt AS at Jakob Oftebro kommer til Gålå i sommer for å spille tittelrollen i "Peer Gynt ved Gålåvatnet". For en måned siden ble Oftebro brannskadet under nyinnspillingen av den svenske TV-serien om etterretningsagenten Carl Hamilton, etter Jan Guillous romaner.

GÅLÅ: I dagene og ukene som fulgte, var det usikkert om han ville bli i stand til å gjøre Gynt-rollen.

Les brannskadd under TV-innspilling

– Jeg er utrolig glad for at jeg får muligheten til å gjøre dette igjen. Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa (Nils Ole Oftebro, red.anm.) og alle aktørene en gang til. Jeg leges raskt, og som Peer selv ville sagt; opp på bukken igjen, er han sitert på arrangørens nettside.

Arrangøren er selvsagt lettet:

Adm. direktør, Marit Lien, sier det er utrolig viktig at Jakob Oftebro kommer tilbake i rollen som den unge Gynt.

– Oppsetningen med far og sønn Oftebro fikk veldig gode kritikker etter premieren på forestillingen i 2017, og vi gleder oss over at publikum igjen skal få oppleve dette. Og så er vi selvfølgelig veldig glade for at Jakob leges godt, og at vi igjen kan se ham like energisk og kraftfull som i fjor i rollen som den unge Peer Gynt (sitat).

Les også fjorårets anmeldelse: Sexy Peer Gynt på Gålå

Ifølge arrangøren ble det satt publikumsrekord i 2017. Regissør Sigrid Strøm Reibo skal ha blitt over seg av begeistring da hun fikk beskjeden om at unge Oftebro blir klar for å spille Peer også i år. 

– Konseptet for oppsetningen er at far og sønn sammen spiller Peer, så jeg er veldig lettet over at Jakob fortsatt kan gjøre rollen i sommer, uttaler hun.

I sommer legges premieren til 3. august. Sist forestilling går 11. august. Foruten Jakob og Nils Ole Oftebro, spilles de sentrale rollene av Marianne Nielsen, Mari Strand Ferstad, Anne Krigsvoll, Preben Hodneland, Jan Sælid, Anders Dale og Nina Ellen Ødegaard.