I neste uke har den nye Harry Potter-filmen premiere, og deler av den nye filmen er tatt opp på Raumabanen i Norge.

- Opptakene som ble gjort på Bjorli i fjor vinter, så vidt oss bekjent, er de eneste opptakene av Harry Potter-filmene som er gjort utenfor Storbritannia, sier presseansvarlig Jarle Namtvedt i Sandrew Metronome Norge AS.

Harry Potter har altså latt seg forhekse av den magiske strekningen langs Raumabanen som huser både Trollveggen og Kylling bru.

I fjor hadde Raumabanen 82.000 reisende og Tove Sylte, strekningsansvarlig i NSB, regner med at over 50.000 turister kommet til å kjøre denne strkeningen i sommer.

- Harry Potter føyer seg inn i rekken av de mange turistene som reiser denne strekningen hvert år. Dette er en av de mest spektakulære banestrekningene vi har i Norge. Nærmere trolldom kommer du ikke, sier hun.

- Bjorli ligger 574 meter over havet, mens Åndalsnes ligger helt nede ved Romsdalsfjorden. På en time "stuper" du ned dalen. Snakk om kontraster. Mon tro om de brukte tryllestaven da de bygde banen, sier hun.

Det var veterantoget til Norsk Jernbaneklubb som ble benyttet under opptakene som foregikk på strekningen Dombås - Lesja.

Harry Potter og Halvblodsprinsen er den sjette filmen basert på de populære barnebøkene om trollmannseleven av J. K. Rowling. De sju bøkene har solgt over 300 millioner bøker på 60 språk.