Mye vann har rent under brua siden Los Angeles-bandet Dream Syndicate, med Steve Wynn i front, dukket opp først på '80-tallet som en slags miks av Velvet Underground, R.E.M. og andre undergrunnsgitarband.

Denne gangen har Wynn, som solodebuterte alt i 1990, dratt til Ljubljana i Slovenia og spilt inn plate i studioet til multitalentet Chris Ekman, kjent fra blant annet The Walkabouts og produksjonsjobb for Midnight Choir. I løpet av tre uker i Slovenia ble Wynn så betatt av landet og byen at han til og med har gitt plata navn etter Dragebrua som han gikk over hver dag til og fra studio. Innhold og stemning på plata er også sterkt inspirert av Wynns Ljubljana-opplevelse.

Sammenlignet med Dream Syndicates storhetstid, byr Wynn på mer kassegitar og strykere nå. 48-åringen har blitt litt rundere i de musikalske kantene, mer neddempet. Umiddelbart virker «Crossing Dragon Bridge» rett og slett noe kjedelig. Men plata vokser seg til etter hvert. Låtskrivingen er egentlig ikke veldig forskjellig fra før. Det er mer at uttrykket trenger litt tilvenning.