«Sexy Grease»

Artikkelen er over 7 år gammel

«Dampende, rått og forførende».

DEL

Det var noen sexy scener som virkelig satt under premieren på «Grease» på Otta fredag kveld.

Vi blir vitne til norddalens lengste kyss på ei scene, rålekre jenter som bukter seg i alle tenkelige og utenkelige bevegelsesmønstre – for ikke å snakke om språket. De tøffe dialektuttrykkene florerer og tar publikum direkte inn i sjargongen ungdom av i dag bruker.

Rollene er mange. Det er ikke bare en eller to hovedroller som bærer dette stykket. Så har det skjedd noe avgjørende med scenografien.

Det er det første som slår oss i møte med 2011-utgaven av musikalen «Grease» i Otta kulturhus. Vi skynder oss å legge til at, jo - vi så faktisk den første «Grease» med norddalsungdom også – i 1999.

Her er det nytt manus og ny scenografi ikke minst. Det synges bare på norsk nå og de bytter kostymer fortere enn øyet rekker å følge med nesten.

Putekrig

Bil på scenen fungerer veldig bra – særlig når det skjer noe på utsiden av den. Det er enkelte lange scener der folk bare prater - ikke synger eller danser. Hadde det ikke vært for den gode og friske «på kanten-dialogen» på kav døl - ville det blitt kjedelig enkelte ganger, tør vi påstå. Da holder det bare ikke at det kuliminerer med putekrig aldri så mye.

Kjedelig er det absolutt ikke når flere av aktørene avslører seg med såvel flott stemmeprakt som skuespillertalent.

Blomstrer

Bente Akslen Hagen fra Vågå er en av dem som blomstrer skikkelig til. Det gjør også Sveinung Næprud, Sigurd Nermoen og Erik André Hølmo fra Otta – for å nevne noen – selv om det ikke blir helt rettferdig. Det er hele 17 på rollelisten som alle gjør en utmerket innsats.

Det som mangler litt er intensiteten rundt selve forvandlingen av rollefiguren Sandy fra «frøken pripp» til smellekker babe. Her ligger det noe uforløst. Det kan ha noe med Sofie Huys unge alder (15) å gjøre, men vi er slett ikke sikker. Til slutt fikk vi nemlig høre at hun faktisk kunne synge og bevegelsene var det ingenting å si på.

Svein Olav Midtstigen virket trygg i rollen som Danny, men han imponerte mest sammen med danseren Cha Cha (Kristine Berget).

(PS: Videosnutter av Knut Storvik)

Kva tykkjer du om «Grease»?

Bil på scenen fungerer veldig bra

Artikkeltags