Denne sommeren er det damene som inntar scenen på Rudi Gard

Kari Bremnes, Marie Klåpbakken, Claudia Scott og Sigrid Molestad er blant artistene som skal stå på scenen på Rudi gard denne sommeren.

Kari Bremnes, Marie Klåpbakken, Claudia Scott og Sigrid Molestad er blant artistene som skal stå på scenen på Rudi gard denne sommeren.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kari Bremnes er blant artistene har stått høyt på ønskelista til vertskapet på Rudi Gard. Nå kommer hun.

DEL

HARPEFOSS: Den nordnorske sangeren og tekstforfatteren Kari Bremnes. Countryrockeren Claudia Scott. Tradisjonsmusikeren Sigrid Moldestad. Felespiller, sanger og Vinstravær Marie Klåpbakken. De er blant sommerens artister hos kulturgarden i Sør-Fron.

– Vi er utrolig fornøyde med at det er bare damer på framsida av årets program. Det ble lett å få til når de sa ja til å komme. Dette er signaturen vår i år. Det viser bredden. Vi har fantastisk mange gode damer å ta av. Og vi har ønsket oss Kari Bremnes hit i mange år. Nå kommer hun, smiler Nina Berge Rudi.

Nina og Øystein Rudi går mot sin 19. sommer med kulturarrangementer på Rudi gard i Sør-Fron.

Nina og Øystein Rudi går mot sin 19. sommer med kulturarrangementer på Rudi gard i Sør-Fron. Foto:

For 19. år på rad

De tre generasjonene på Rudi gard inviterer til gards for 19. sesong på rad. Omkring 20 arrangementer har fått plass på sommer- og høstmenyen.

– Vi føler vi har fått til en god miks av lokale og nasjonale artister. Vi viderefører en profil vi har erfart fungerer. Mangfold er et stikkord. Med både store og noen smalere arrangementer, sier vertskapet.

– Hvis Gudbrandsdalen får ord på seg som en plass for kulturopplevelser, og dat et setter seg i bevisstheten til folk, har vi oppnådd mye. Dette ønsker vi å bidra til. Det skjer utrolig mye i denne regionen om sommeren, og vi prøver å ha hensyn til arrangementer omkring oss, så vi ikke kolliderer med tidspunkt, sier Øystein Rudi.

Mer på forsommeren

I år har Rudi gard satset enda sterkere på forsommeren.

– Vi har flere tidligere arrangementer i år. Vi har fått et signal fra flere om at det er et ønske med opplevelser før ferien setter inn. Mange ønsker seg opplevelser knyttet sammen med sommeravslutninger og det ønsker vi å legge til rette for.

23. mai inviteres det til spelemannsfest med Sør-Fron og Mukampen spelemannslag. 30. mai kommer humortrioen Kveli, Rånes og Bremseth til gards. Og mer humor blir det når Storofsin med Jørn Dissen og Rune Solhjem gjester garden 9. juni.

Konsertrekka starter 15. juni og første dame ut er Claudia Scott med band og countryrock. En av landets fremste innen folkemusikk, vise og tradisjonsmusikk, Sigrid Moldestad med band, står på scenen 1. august. Og Kari Bremnes kommer 9. august.

– Vi gleder oss. Dette blir stas, sier vertskapet.

Blant de faste traverne på Rudi er dølarockerne Baksia, de er med på programmet også i år, og det inviteres til dølahest 4. august. De har med seg flere døler på scenen. Blant dem Arild Skar fra Harpefoss og Randi Marie Steig fra Ringebu.

25. august kommer bandet Blest med blant andre Vinstra-musikeren Marie Klåpbakken.

– Vi satser mer på barn og unge i år. Som på Baksia konserten. Der åpner vi for at de kan være med på deler av arrangementet. Det er viktig for oss at også de yngre får opplevelser her, sier Øystein Rudi.

Og seniorene får også sitt eget arrangement med en seniordag der det blant annet skal vises bilder fra Fron Lasskjørerlag sin tur til Røros i vinter.

Nasjonale og lokale artister skal stå på scenen på Rudi gard i sommer.

Nasjonale og lokale artister skal stå på scenen på Rudi gard i sommer. Foto:

– Hyggelig nominasjon

Nina og Øystein Rudi vil utvikle garden. Nye planer for utvikling er i ferd med å ta form og nylig ble de nominert som en av kandidatene til Årets Bygdeprofil, som vertskap på en aktiv kulturarena.

– Utrolig hyggelig. Det betyr mye at noen har foreslått oss. Det er stas at noen som har vært her på garden synes det er viktig det vi holder på med. Noe av det viktigste er at vi er viktige for bygdefolket, mener Nina Rudi.

– Vi er med på å fylle ut arrangementstilbudet i dalen. Det er en målsetting å være et tilbud både for de lokale, men også for tilreisende. Vi vil bidra til at det er mulig å møte nasjonal artister på ei scene i dalen. Og vi vil være en arena som tilbyr hele konseptet med mat, konsert og etterpålag. Vi satser enda sterkere på å tilby hele pakka.

Budsjettet i år er på mellom fire og fem millioner kroner. Målet er å ha minst like mye publikum som fjoråret. De siste årene har besøkstallet på Rudi vært på mellom 10 000 og 12 000 besøkende.

Rudi gard er klare for en ny sesong. Mellom 10 000 og 12 000 gjester har besøkt garden årlig de siste årene.

Rudi gard er klare for en ny sesong. Mellom 10 000 og 12 000 gjester har besøkt garden årlig de siste årene. Foto:

LES OGSÅ:

Vil øke støtten til Rudi Gard

Nina og Øystein Rudi er nominert til Årets bygdeprofil. - Vi setter stor pris på at folk som har besøkt garden setter pris på det arbeidet vi gjør, sier de.

Nina og Øystein Rudi er nominert til Årets bygdeprofil. - Vi setter stor pris på at folk som har besøkt garden setter pris på det arbeidet vi gjør, sier de. Foto:

Artikkeltags