Gå til sidens hovedinnhold

Spennende reise til Aldriland

Artikkelen er over 6 år gammel

En furten fe, en godhjertet gutt og en krakilsk kaptein gjør reisen til Aldriland spennende.

Årets førjulsforestilling fra Lillehammer Amatørteater er en reise sammen med selveste Peter Pan - gutten som aldri blir voksen, som kan fly, og som dessuten har et stort hjerterom.

Peter Pan spilles av Jakob Maanum Trulsen. Han er på scenen nesten hele stykket, og er overbevisende i rollen sin. Denne gutten mener det han sier! Feen Tingeling (Oda Bakken Engen), derimot, sier ikke så mye med ord. Men ansiktet og kropsspråket etterlater ingen tvil om hvordan hun stiller seg til Peter Pans påfunn. Hun er nemlig ikke alltid like begeistret, særlig ikke når Peter Pan drar med seg Wendy til Aldriland.

SE FLERE BILDER FRA PREMIEREN HER: Peter Pan

I leiligheten i London gjør herr og fru Darling seg klare til å gå i middagsselskap, men fruen (Tonje Falk) er urolig og sikker på at noe skummelt kommer til å skje med barna hennes. Mannen hennes (Petter Vaglum) avfeier det hele som vås. Da hun oppdager at hun hadde rett, reagerer hun så voldsomt at publikum skvetter i stolene. Men barna er på flytur til Aldriland, og der venter skumle sjøreøvere og nifse eventyr.

På scenen står til sammen 27 barn og unge, alle med god kontroll på både replikker og bevegelser. Om de er fortapte barn som får medfølelsen til å strømme fra sal til scene, eller om de er mer eller mindre komiske sjørøvere, så er de det så godt at vi nesten glemmer at de ikke er det på «ordentlig». Klart og tydelig sier de replikkene sine. I første akt var det noen av skuespillerne som snakket ganske fort, noe som gjorde det litt vanskelig å få med seg en del av replikkene. I andre akt var det ikke noe problem. Det var rett og slett en fryd å se hvor godt alt sammen satt, og hvordan de tok seg veldig fint inn igjen de to-tre gangene noe ikke gikk helt etter planen.

Noen voksne er det altså også på scenen, og her må nevnes den krakilske Kaptein Krok, i Eivind Falks skikkelse. Han er så til de grader ond, høyrøstet, bråkjekk og lettlurt. Han er redd for krokodillen med den tikkende klokken i magen, siden den venter på å få sluke kapteinen. Den har allerede fått ene hånda, nå vil den ha resten. Og denne kapteinen er altså så fæl, at det er så man nesten ikke vet om man egentlig skal godte seg når han til slutt kommer i nærkontakt med den fryktelige krokodillen.

I salen satt det mange barn, og det er nok et tegn på at de likte det de så, at det ikke var noe uro mens skuespillet pågikk. Også "barn" i foreldre- og besteforeldrealder lot falle svært fornøyde kommentarer etter forestillingen.

Forestillingen spilles også fredag, to ganger på lørdag og en forestilling på søndag.

Kommentarer til denne saken