Inviterer til ny folkefest med Fakkelpris-utdelinger

Inviterer til fest: 18. februar er Guro Renolen Brandtzæg og Erik Alver   klar for ny byfest med Fakkelprisen. Sju priser skal deles ut i Håkons Hall. Foto: Asmund Hanslien

Inviterer til fest: 18. februar er Guro Renolen Brandtzæg og Erik Alver klar for ny byfest med Fakkelprisen. Sju priser skal deles ut i Håkons Hall. Foto: Asmund Hanslien

Artikkelen er over 3 år gammel

Med 20 nye priskandidater og artister som Highasakite og Knut Anders Sørum, rigges Håkons Hall for Fakkelprisen i februar.

DEL

LILLEHAMMER: Igjen har dugnadsarbeidet i Fakkelprisen funnet fram til kandidater – for å fokusere på vekst og utvikling i Lillehammer-regionen gjennom å hedre personer og organisasjoner.

Highasakite kommer.

Highasakite kommer. Foto:

Denne gangen henter de i tillegg ett av landets mest omtalte band, Highasakite, som trekkplaster til showet med prisutdelingene i Håkons Hall lørdag 18. februar. Bandet gjorde seg sist bemerket under Nobelkonserten sist helg.

Knut Anders Sørum kommer også.

Knut Anders Sørum kommer også. Foto:

Kårer folkets ildsjel

Guro Renolen Brandtzæg i styringsgruppen sier de har hatt et stort tilfang på kandidater til prisene.

– Det viser at mange legger ned en stor innsats for Lillehammer-regionen. Spesielt var listen over kandidater til «Folkets ildsjelpris» lenger enn noen gang, etter mange innspill fra lokalbefolkningen, forteller Brandtzæg.

Som den yngste i arbeidet med Fakkelprisen, gleder 26-åringen seg over at det fortsatt er flere unge kandidater i kjølvannet av fjorårets utdeling i forbindelse med Ungdoms-OL. Ingvild Sønsteli Aasen ble den gangen stemt fram som årets ildsjel for sitt engasjement for ungdomsavdelingen på sykehuset.

– Det er viktig at vi tar vare på unge ildsjeler og verdsette jobben de gjør, for å inspirere flere unge til å engasjere seg i frivillig arbeid, sier Brandtzæg, som har ett nytt navn blant kandidatene: Åsne Strand Ødegård fra Brøttum. Hun er sterkt engasjert idrettslaget og Røde Kors i bygda, men også som håndballtrener i LFH09.

Hun er nominert sammen med Jørn Breili, lillehamringen som har lagt ned en stor innsats for turstier og løyper, og Harald Moen, lillehamringen som er engasjert i blant annet Veterankorpset og Lillehammer Idrettsforening.

Her er også follebuingen Gunhild Korslund på godt over 80 som er nominert for sin innsats for eldre i bygda, blant annet utkjøring av mat. Janne Aasebø Johnsen, kulturarbeideren i teatermiljøet i Lillehammer, forfatteren og læreren ved Søre Ål skole, er også blant de nominerte.

Som vanlig blir vinneren kåret gjennom presentasjon og avstemming via annonser i GD.

Én hovedpris

Selv om ildsjelprisen er den mest omtalte, rangeres selve Fakkelprisen som den mest betydningsfulle. Tidligere har Swix, verdenscuparrangøren i Kvitfjell og birkebeinerarrangementene blitt tildelt prisen.

– Den er svært viktig for oss. Den har et ekstra kriterium. Kandidatene skal ha synliggjort distriktet nasjonalt og internasjonalt. Men også de andre prisene er viktig for vår visjon bak arrangementet; om å synliggjøre og motivere til utvikling i Lillehammer-regionen, fra nordre Ringsaker til Nord-Fron. De bidrar til å vise fram hele spekteret, fra gründer- og serviceprisen, som er rettet mot næringslivet, til kultur-, idrett- og arrangementsprisene som favner de mer ideelle virksomhetene, sier Erik Alver, leder i styringsgruppen.

Antall priser er imidlertid redusert fra åtte til sju siden den forrige utdelingen i Håkons Hall i 2015. Borte er «Merkevareprisen».

- Det er en erkjennelse av at det ble for like priser. Nå står vi igjen med hovedprisen, som styringsgruppen kårer, folkets ildsjelpris, og fem andre med tre nominerte kandidater og juryer som kårer vinneren, forteller Alver.

Kjente artister

Denne gangen blir alle prisene delt ut under showet i Håkons Hall. Men utdelingen skal prege sentrum denne lørdagen.

– Vi samarbeider med Lillehammer Sentrum Drift om programmet, sier Alver, som i år slipper å jobbe med finansieringen inn mot arrangementet. Hele budsjettet på 800.000 kroner var i mål før sommeren. Det har gitt produsent Bjarte Ytre Arne armslag til å sette sammen et show med kjente artister, blant andre Higasakite med to gudbrandsdøler i bandet, og Knut Anders Sørum, totningen som i høst vant Stjernekamp på NRK. I tillegg bidrar mange lokale krefter.

Billettslaget til showet starter 15. desember.

Her er de nominerte:

Gründerprisen:

Johannes Haukåssveen

Ment AS

Leve Hytter AS

Arrangementsprisen:

WC Nordiske grener

WC Kvitfjell

Birkenarrangementene

Service- og vertskap:

Clarion Collection Hotel Hammer

Rudi Gard

Thv. Holtlien Kjøttforretning

Folkets ildsjelpris:

Jørn Breili

Åsne Strand Ødegård

Harald Moen

Gunhild Korslund

Janne Aasebø Johnsen

Idrettsprisen:

Lillehammer Cycleklubb

Maiken Caspersen Falla

Anders Trondsen l

Kulturprisen:

Thor og Carol Kvande

Lillehammer Veterankorps

Galleri Zink – Johan Mæhlum

Tidligere vinnere:

2016:

Ildsjelprisen: Ingvild Sønsteli Aasen

2015:

Folkets Ildsjelpris: Kai Roar Nilsen

Arrangement: Litteraturfestivalen

Gründerprisen: Brunbjørn AS

Idrettsprisen: NTG Lillehammer

Kulturprisen: OnklP – Pål Tøien

Service & Vertskap: Hilroy Skorep

Merkevareprisen: Maihaugen

Fakkelprisen: Swix Sport

2014:

Folkets Ildsjelpris: Ivar Fyksen

2013:

Gründerprisen: Aquatic

Idrettsprisen: Mikko Kokslien

Arrangementsprisen: Birken

Service- og Vertskap: Geir Evensen

Folkets Ildsjel: Hjørdis Grimsrud

Kulturprisen: Morten Hovland

Merkevareprisen: «Lilyhammer»

Fakkelprisen: World Cup Kvitfjell

2012:

Gründerprisen: Prevent System

Idrettsprisen: Edvald B. Hagen

Arrangementsprisen: Lillehammer Skifestival – World Cup Hopp

Service- og Vertskap: Erik Kongsrud

Ildsjelpris: Kai og Randi Mathiesen

Kultur: Ingeborg Schubler Gillebo

Merkevare: Hafjell Alpinsenter

Fakkelprisen: Birkebeinerarrangementene

Artikkeltags