Stinn brakke på Rica

Fra venstre Maren Selvaag, Audun Ellingsen, Frøy Aagre og Jonas Barsten Johnsen.

Fra venstre Maren Selvaag, Audun Ellingsen, Frøy Aagre og Jonas Barsten Johnsen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Konferansesalen på Rica ble for liten da Frøy Aagre med band spilte lørdag ettermiddag.

DEL

Tett i tett med begeistret publikum fikk høre en time med drivende jazz. Saksofonisten Frøy Aagre, med sine musikere Audun Ellingsen (bass) og lillehamring Jonas Barsten Johnsen (trommer) hadde for anledningen fått med seg enda en lillehammermusiker, Maren Selvaag på tangenter.

Mye av konserten var preget av relativt rolige låter, men de tråkket da skikkelig til innimellom. Da Aagre annonserte en sving innom Afrika, levnet Barsten Johnsens trommer ingen tvil om akkurat det. Rytmene tok tak i publikum, og det var en fryd å følge med på reisen. Barsten Johnsen har spilt med Aagre i et års tid, og er med på trioens CD som kommer ut over helga.

Også Selvaag spilte en nøkkelrolle i konserten. For å bruke sportsspråk: hun fikk mye spilletid, og hun gjorde en solid jobb.

Det er fascinerende å se hvordan jazzmusikere som ikke jobber sammen til daglig likevel klarer å kommunisere og musisere sammen på denne måten.

- Vi har ikke spilt konsert sammen før, men vi har jo øvd litt foran denne konserten. Jeg fikk ingen noter, men fikk tilsendt CD fra Frøy. Så var det å lytte massevis av ganger, det er jo relativt intrikate låter, så det gjelder å bruke gehøret, fortalte Maren Selvaag etter konserten. Hun arbeider delvis i New York, og delvis i Oslo. Etter konserten i hjembyen var det mange som ville både takke og gratulere med en flott konsert, og Selvaag var også fornøyd selv.

Og mange hadde kommet for å høre både Aagre og de lokale heltene, som Aagre kalte dem. De gjorde i alle fall en glitrende jobb, og en smekkfull sal takket med kraftig applaus, fikk sitt ekstranummer og ruslet fornøyde ut - mange videre til neste konsert på denne Dølajazz-lørdagen.

Artikkeltags