Det ble både tid til gapskratt, musikalsk briljans og et visst alvor da veldedighetsarrangementet «En desemberkveld» gikk av stabelen i Maihaugsalen fredag kveld.

Ny, solid tradisjon

Arrangementet, som hadde sin spede start i 2011, begynner nå av å ta form av en ny og solid Lillehammer-tradisjon. Initiativet til den årlige pengeinnsamlingen «En desemberkveld» er det Atle Antonsen som har, sammen med Erik Fagereng, barndomsvenn og forretningspartner.

I fjor ble det samlet inn 150.000 til skole i Malawi. I år gikk pengene til Adina Stiftelsen i Bergen, som jobber for en bedre hverdag for barn og unge.

Spark til Hamar

Ingen ordentlig godstemning på Lillehammer uten solide spark til Hamar, tydeligvis. Dem var det i stor grad kveldens konferansier Atle Antonsen som sto for, som åpnet forestillingen med en absurd nyhetsrunde med lokalavissaker fra rundt omkring i landet.

Blant de første artistene på scvenen i Maihaugsalen fredag, var brødrene Simen og Espen Langseth Folkestad, som mange kanskje husker fra Idol-deltakelsen tidligere i høst.

– Stas at så mange er her og prioriterer en viktig sak framfor Idol-finalen, kom det fra Lillehammer-brødrene på scenen.

Emma Speight fra Mesnali gjorde også en fin figur under auditionrundene til Idol tidligere i høst, og har tidligere bemerket seg i forbindelse med den offisielle låta til Ungdoms-OL. Ungjenta har åpenbart en lys framtid foran seg, i hvert fall ut fra fredagens konsert å dømme.

Stilte med toppa lag

Det kanskje aller mest populære innslaget under «En desemberkveld» var det veteranen Ingrid Bjørnov som sto for. Hennes musiskalske beretninger om maktkampene innad i jentegruppa foran skolen Lucia-feiring var kostelig.

Det samme var Dagfinn Lyngbøs småsprang over så ymse temaer som snowboarding, barnehagetanter og tannlegebesøk. .

Avslutningen kom med Nordre Ål kirkes barnekor, og full allsang til «Deilig er jorden».