Tangerudbakkens Hege-Anette: -Syng med, alle sammen!

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sangglade Hege-Anette Havik besøker Prøysenfestivalen hvert år. I går ble rikskjendisen fra Tangerudbakken kalt opp på scenen og ledet allsangen.

DEL

- Kan dere ikke spille «Hanan i Drammen»? Hege-Anette Havik kommer med et aldri så lite ønske fra salen under gårsdagens allsang på Solvang Kafé under Prøysenfestivalen.

- Jo da, men da må du komme opp på scenen og synge, du som kan den, forlanger bandet. Den utfordringen tar sangfuglen, kjent fra den populære TV-dokumentarserien «Tangerudbakken Borettslag», på strak arm.

- Bli med og syng nå, alle sammen, oppfordrer hun, og hele den fullsatte kafeen gir seg med.

- Er så glad i Prøysen

Bandet kunne neppe funnet noen bedre til å huske alle tekstene. Hege-Anette Havik er prøysenfan av hele sitt hjerte. Det er kommet godt fram i Tangerudbakken, serien hvor vi får følge hverdagen til seks utviklingshemmede som bor sammen i borettslag i Oslo.

Seerne har blant annet fått høre Havik synge «Så seile vi på Mjøsa».

- Jeg er så glad i visene til Prøysen. Tekstene er så fine. Jeg har vokst opp med dem. Mamma sang for meg allerede da jeg lå på stellebordet. Ja, du kan si jeg er miljøskadet, ler hun, og mor Anne Havik-Henriksen tar gjerne på seg den «skylda».

- Allsangen er best

Mor og datter er like glade i musikk. Familien har hytte på Bjønnåsen i Ringsaker, og dit har de reist hvert år for å få med seg Prøysenfestivalen. - Selvfølgelig! Det aller beste er allsangen, mener de.

- Og under allsangen har du egentlig et lite fortrinn, Hege-Anette, for som sterkt svaksynt så har jo du blitt nødt til å lære deg alle tekstene utenatt, sier mor Anne. Hege-Anette Havik har flere ganger opptrådt for publikum under festivalene.

På Prøysens bursdag har hun noen år sunget Erik Byes kjente hyllestvise til Prøysen, «Alf» (Det gikk en kjempe gjennom landet) ved Prøysenstua. Det er en vise hun er veldig glad i.

Kjendisstatus

Havik er ikke redd for å by på seg sjøl i Tangerudbakken heller. Ofte tar hun til orde for at alle som er annerledes skal behandles med respekt. Andre ganger er det tid for å prate om noe helt annet, men også veldig viktig:

- Aleksander Rybak! Ja, det er favoritten. Jeg fikk møte ham. Du, han er den beste, synes jeg, ler hun. Den store drømmen hennes er fortsatt å synge i Grand Prix, men det kommer fram at kjendislivet ikke er bare-bare. - Jeg får masse hyggelige hilsener, men av og til blir det så mange som kommer bort til meg. Det kan bli litt slitsomt. Anne Havik-Henriksen kan fortelle at det til tider har vært ubehagelig at fremmede har kommet til Tangerudbakken for å glane. En gang kom en unggutt nesten inn i leiligheten til Hege-Anette.

På gjensyn?

Heldigvis er de fleste opplevelser positive, og Anne Havik-Henriksen er særlig glad for at serien belyser den positive boformen på Tangerudbakken. Beboerne har egen leilighet, men samtidig et fellestilbud i borettslaget.

- Ja, vi har det veldig koselig, sier Hege-Anette når vi sier at det ser ut som om de har det så trivelig at vi får lyst til å gi oss med på laget. Tusener av fans i en stadig voksende facebookgruppe gir uttrykk for samme glede over å bli kjent med gjengen og å følge deres hverdag. Serien har tydelig gjort sterkt inntrykk på veldig mange.

Ja, kanskje den har gjort som i Erik Byes vise som Hege-Anette så gjerne synger sjøl: «Itte trur je, men jammen veit je - vi vart et varmere folkeslag».

Artikkeltags