Gå til sidens hovedinnhold

NRK er skuffet over "Kristin Lavransdatter"-musikal i Svein Sturla Hungnes' regi

Artikkelen er over 3 år gammel

NRKs anmelder skjuler ikke skuffelsen sin etter å ha overvært Den Nationale Scenes tre timer lange musikal basert på Sigrid Undsets' trilogi om "Kristin Lavransdatter", i Bergen.

- De skal ha for motet og innsatsen, men resultatet skuffer til tross for flere fine øyeblikk, skriver Karen Frøsland Nystøyl under overskriften "Hva skjedde med Kristin?".

Herborg Kråkevik har tittelrollen. Hungnes, som i mange år spilte hovedrollen og var kunstnerisk ansvarlig for "Peer Gynt" ved Gålåvatnet og selve stevnet, har ikke bare regien. Han har også dramatisert romantrilogien for scene.

 

I omtalen nevner anmelderen også "Kristin Lavransdatter"-oppsetningen på Jørundgard i Gudbrandsdalen, og skriver dette: - Forrige gang jeg så den, var i 2011, på Jørundgard i Sel i Gudbrandsdalen, Kristins hjemsted. Det var en ambisiøs oppsetning som verken utfordret Undsets stoff eller publikum.

Heller ikke VG er overvettes begeistret, men likevel ikke fullt så kritisk som NRK.

- Det er øyeblikk i forestillingen som er dypt gripende og som borer inn i kjernen av Sigrid Undsets tre romaner om Kristin Lavransdatter; det sterke, men sårbare kjærlighetsbåndet mellom Kristin og Erlend. Det er også stunder da de dramatiske hendelser blir overtydelige og bombastisk fremstilt, både musikalsk og rent spillemessig. Her skal i alle fall ikke de sterke pasjoner underdrives!", heter i hennes anmeldelse. VG belønner oppsetningen med terningkast 4.