Heftig dans kommer til Lillehammer fredag

HEFTIG: Fra Teater Innlandets  danseoppsetning "Kaboom" som har turnepremiere i Otta kulturhus onsdag 11. april.

HEFTIG: Fra Teater Innlandets danseoppsetning "Kaboom" som har turnepremiere i Otta kulturhus onsdag 11. april.

Artikkelen er over 2 år gammel

Teater Innlandet er ute på turné med sine nye danseoppsetning "Kaboom", nå er turen kommet til Lillehammer.

DEL

Teater Innlandet kaller oppsetningen en forrykende energibombe, spekket med fart og intensitet med fabelaktige danser på scenen.

Ensemblet teller seks dansere som til sammen har bredt erfaringsgrunnlag. De har sine danseføtter forankret i sjangere som hip hop, jazzdans, afro, moderne dans og klassisk ballett. Gjennom å bruke og smelte sammen alle disse uttrykkene på scenen utforsker de hvilken makt ulike grupper har over oss, og hva som skjer når noen ønsker å bryte med eller blir støtt ut av gruppen de er en del av. Oppsetningen kan slik sett leses som et apropos til både mobbing og gruppepress i forskjellige varianter og sett fra ulike vinkler. Dansen akkompagneres av videoprojeksjon, lyssetting og musikk.

Teater Innlandet samarbeider med Subjazz og Dansens Hus om oppsetningen, og er altså co-produsent. Turneen har fått støtte fra Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.

Etter premieren skrev magasinet Universitas dette: – Svært underholdende. "Kaboom" er en forestilling man får lyst til å se igjen. Og igjen.

Fagtidsskriftet scenekunst.no oppsummerte slik: – Sjelden danses jazz i Norge med en så finstemt blanding av action og moderasjon.

I alt spilles ti enkeltforestillinger under turneen i innlandsfylkene. Turnéstart var på Otta.


Artikkeltags