Tom Styve og Per Tofte skal spille Bør Børson jr.

BLIR BØR BØRSON JR: Skuespilleren Tom Styve i ny stor teaterrolle.

BLIR BØR BØRSON JR: Skuespilleren Tom Styve i ny stor teaterrolle. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lillehamringen Tom Styve har fått tittelrollen i Teater Innlandets storsatsing "Bør Børson jr." høsten 2018. Heller ikke frøningen Per Tofte er blitt for gammel for scenen.

DEL

 

HAMAR/LILLEHAMMER: Veteranen fra Sør-Fron holder koken og skal spille Bør Børson som gammel.

Dette blir antakelig den største oppsetningen i teatrets historie så langt.

Styve er for tiden aktuell i Knut Nærums originalskrevne dramakomedie "Korps", som turnerer i Hedmark og Oppland fram til slutten av måneden. 30. november har han premiere i Kulturhuset Banken i hjembyen, med sin personlige monolog "Hva for en klovn er jeg", om den legendariske skuespilleren, imitatoren og entertaineren Rolf Just Nilsen.

Til rollene i "Bør Børson jr." trengte Teater Innlandet elleve skuespillere. Det meldte seg 196 søkere. 50 av dem ble innkalt til audition.

Å SCENEN IGJEN: Per Tofte skal spille den gamle Bør Børson.

Å SCENEN IGJEN: Per Tofte skal spille den gamle Bør Børson. Foto:

Onsdag kunngjorde teatret hvem de plukket ut. Foruten Tom Styve og Per Tofte skal Anette L. Waaler, Per Tofte, Marte Stolp, Marit Synnøve Berg, Morten Rudå, Lars Jacob Holm, Tor Ivar Hagen, John Nyutstumo, Liv-Ellen Kahrs og Thali M. Liberman stå på scenen. Regien er ved Lars Erik Holter.

Han og teatret flytter handlingen fra Sør-Trøndelag til Innlandet. Derfor kommer den unge Børson (Styve) til å synge «Ælt i væla det har je» på hedmarksdialekt. Til rockabilly-rytmer, for anledningen, opplyser Teater Innlandet.

Også i den lokale versjonen blir "Bør Børson jr." en tempofylt musikalkomedie med musikk, sang, dans, humor og satire, bebudes det.

Artikkeltags