- Dette hadde vi drømt om, men aldri trodd skulle skje, sier regissør Christian Lo etter at det i går ble kjent at «Bestevenner» skal vises i Berlin, en av de største filmfestivalene i verden.

Også en annen lokal film er tatt ut, kortfilmen «Sinna mann» som er regissert av Anita Killi fra Dovre. Det betyr at det er to lokale filmer som i februar skal delta på en av verdens største filmfestivaler.

- Dette er utrolig stort. Berlin er det viktigste markedet for barnefilm, og kanskje en av de viktigste festivalen for europeisk film. Å komme med på en av de største filmfestivalene i verden gir filmen en unik start utover Norges grenser, sier Lo.

Krystallbjørnen

Begge filmene deltar i konkurranseprogrammet Generation, festivalens seksjon for barne- og ungdomsfilmer, hvor de har mulighet til å vinne prisen Krystallbjørnen.

Det er en jury i Berlin som har plukket ut filmene, og til sammen skal 28 filmer vises. Knerten er fra før plukket ut til å delta i samme program.

Generation-programmet er svært populært, og trekker rundt 50.000 besøkende i løpet av festivaldagene. Til sammenligning er det 42.000 som har sett Bestevenner i Norge.

Smoking igjen

Christian og kona Trine Aadalen Lo, som er produsent på filmen, må bare belage seg på å finne fram gallaantrekket igjen. At den skal vises i Berlin betyr rød løper, høy glamourfaktor og stjernesus.

- Å ja, det blir smoking så klart. Det er jo internasjonal premiere det er snakk om, ler han.

Filmparet fra Lillehammer drar til Berlin sammen med de tre hovedrolleinnehaverne og deres foreldre. Filmfestivalen i Berlin pågår fra 11. til 21. februar.

Bestevenner har i forbindelse med den internasjonale lanseringen av filmen fått internasjonalt distribusjonsbyrå, SF i Stockholm.