Trollsommer

Troll, skrømt og andre halvskumle typer er på veg til Eventyrfestival i Heidal.

Troll, skrømt og andre halvskumle typer er på veg til Eventyrfestival i Heidal. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Sju unge entusiaster står bak årets eventyrfestival i Heidal.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Vi håper festivalen etter hvert kan være en del av satsingen på arbeidsplasser for gudbrandsdøler som jobber innenfor kunst og kulturfeltet, sier arrangementsansvarlig Simen Skoe.

Troll, faun, konger og prinsesser kommer til Heidal når årets eventyrfestival arrangeres for niende gang 17.-25. juli. Programmet bygger på tidligere års erfaringer, men arrangøren kan blant annet lokke med en flunkende ny musikkteaterforestilling. Stykket heter «Skuggreidd» og er skrevet av søsknene Trygve, Pål og Synnøve Svindland. Trioen står også bak vandrespillet «Jakta på trollskatten» som ble vist for første gang i fjor, og så nå vises i ny, forbedret utgave. I 2009 var cirka tusen publikummere innom Eventyrfestivalen. Skoe håper på flere deltakere ved årets arrangement.

Vovet for voksne

De to familieforestillingene vises uka igjennom og passer for alle aldersgrupper, mens den litt mer erotiske komedien «Onde stakken» lørdag 24. juli, har 18 års grense.«Onde stakken» etterfølges av dans på Heidal Håndverkstun. Dagen etter blir det konsert ved Bårdløkken seter med bandet Skuggreidd og solister fra denne gruppa. Skuggreidd består av åtte musikere, flere av dem profesjonelle, og fem av dem har tilhørighet til Gudbrandsdalen. Bandet har også gitt ut en egen CD med musikk som er komponert til forestillingen med samme navn (se plateanmeldelse).

Kunstpolitisk baktanke

Bård Bårdløkken, Hege Krukhaug, Simen Skoe, Sondre Stokstad og søsknene Synnøve, Pål og Trygve Svindland står bak årets festival. De fleste av dem er i 20-30 årene. De sju entusiastene håper arrangementet på sikt kan bli en brikke i puslespillet som må legges for å få unge kunst- og kulturarbeidere til å slå seg ned i Gudbrandsdalen.

- Vi ønsker å bygge opp et team med musikere, skribenter og andre lokale kunstnere som kan jobbe med felles prosjekter gjennom året. Bandet Skuggreidd er et eksempel. Vi ønsker også å formidle Heidalskulturen til et publikum utenfor vårt distrikt. Alt trenger ikke skje i den uka Eventyrfestivalen varer. Det er viktig å skape arbeidsplasser for lokale kulturformidlere, sier arrangementsansvarlig Simen Skoe.

Hvilket eventyr liker du best?

Artikkeltags