Ifølge journalist og programutvikler Trond Ivar Bækken fra Gausdal, er NRK ute etter familier, samboere eller mennesker som bor i kollektiv, som er innstilt på å delta i det kanalen har ambisjon om å gjøre til en morsom og uhøytidelig TV-serie.

– Vi leter etter mennesker som liker humor, musikk, hyggelige overraskelser eller oppmerksomhet på andre måter. Opptakene varer en dag. Programmet skal gå i beste sendetid på fredagskveldene, sier Bækken.

Da skal programlederne, Linn Skåber og Ronny Brede Aase, besøke et hjem. Like gjerne en vennegjeng som en klassisk kjernefamilie. Ideen er å gjøre stunden hjemmekoselig med preg av talkshow.

– Programmet skal nå bredt ut og være varmt, hyggelig, overraskende og spennende.

Litt overraskelse og litt spontant preg er det meningen at programmene skal ha. Derfor skal ikke deltakerne vite eksakt når og hvis Skåber, Aase og kamerateamet dukker opp.

– Ikke før det ringer på døra. De vet bare at de kanskje får besøk på en forhåndsavtalt dato. Påmelding til serien gjøres på NRKs nettsider. Vi ønsker å dekke hele landet, men har så langt fått svært få søknader fra Gudbrandsdalen og Lillehammer. Det hadde vært moro om flere døler ville åpne døra.

Linn Skåber er kjent fra blant annet «Nytt på Nytt», mens Ronny Brede Aase slo gjennom som programleder i radiokanalen NRK P3.