KONSERT: Bjørn Hellfuck på Bingo'n, lørdag kveld,

Bjørn Hellfuck er en feit, bemasket bergenser i kjole. Med skitten parykk. Hans like bemaskede band synger sanger om rumper, sex, brennevin og skjøger. Ja, det høres ufyselig ut. Det høres «innforjævlig» ut, som albumet deres heter. Det sier derfor alt når dette bandet samtidig er så festlige og fulle av trøkk på scenen at selv jentene i lokalet hopper opp og ned og brøler «essemus» og «få den skitne horen hem».

Så også på studenthuset Bingo'n på lørdag, hvor Hellfuck'erne stilte som første store trekkplaster under årets studentuke. De analfikserte vestlendingene viste seg riktignok å ikke være den ultimate publikumsmagnet. Lokalet var bare så vidt over halvfullt, hvorav langt de fleste oppmøtte var hannkjønn. Stemningen var imidlertid ikke til å unngå å få rett i fleisen. Karer med hellfuckmasker stilte opp foran scenen og begynte å synge og brøle på «horer og brennevin!» lenge før bergenserne kom travende inn med ei ølkasse. Derfra økte stemningen ytterligere.

Bjørn Hellfuck himself erklærte seg utslitt etter å ha røkt for mye rev på by: Larm, men om den Hellfucken som danset, sang og storkoste seg på Bingo'n var sliten, da vil vi nesten ikke tenke på hvordan han er når han er i form. For han dansa rundt på sitt umiskjennelige vis, skålte og erklærte etter hver sang at «dette var veeeeldig koooooselig». I kjent stil med kjolen åpen og en hårete vom stikkende ut. Sangene er hovedsakelig gladlåter med mye trekkspill, mye la-la-lai og ukvemsord eller av det hardere slaget med mye brøling, mye la-la-lai og ukvemsord. Og hver eneste sull var godt kjent av gutta på gulvet. Halve lokalet sang med på absolutt alle låtene. Det sier som sagt alt om partyfaktoren i musikken når selv jentene spretter i været og stemmer i på et refreng om bæsjemus. (Er det rart fanatiske muslimer synes det er noe feil med oss nordmenn, egentlig?).

Stemningen toppet seg stadig og da radiohit'en «Krabbeklo» kom helt på slutten, var det hele rett og slett blitt en skrekkelig, ufyselig stor fest. Riktignok en sånn fest man kanskje ikke er like stolt av å ha vært med på når man våkner dagen derpå.