Ung og sprek i Rondane

Godt over 200 niendeklassinger danset på Spranget til ære for seg selv og at Rondane nasjonalpark er 50-år. Lomsdansere foran.

Godt over 200 niendeklassinger danset på Spranget til ære for seg selv og at Rondane nasjonalpark er 50-år. Lomsdansere foran. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det har ikke vært gjort før. Torsdag danset over 200 niendeklassinger fra seks ungdomsskoler i norddalen på Spranget i Rondane - til ære for nasjonalparkens 50 års jubileum.

DEL

Med gradstokken såvidt over null og nysnø på Rondanemassivet, delvis innhyllet i tåke, danset spreke ungdommer sommeren inn med stor glede og optimisme.

Danseprosjektet "Glad, ung og spræk" i Nasjonalparkriket har pågått med øvinger på ungdomsskolene i hele vinter og vår. For første gang møttes niendeklassingene i felles danseoppvisning på Spranget og det tok bare et par-tre prøver før den store fellesdansen satt som bare det.

Fra Otta Lyd sin innkjørte scene i grytidlige morgentimer fikk de samme ungdommene en konsert med Dåm, Inge Gjevre & Co de sent vil glemme. Samme orkester har spilt inn plata til prosjektet, "Kun du" som akkompagnerte ungdommene i den historiske dansen.

Her var det rytmer fra hip-hop til folkemusikk og ungdommene tinet etter hvert opp i det litt kjølige sommerværet. Etterpå var det marsj ned til ventende busser på Mysuseter - det hele som ledd i prosjektet - for å vektlegge mer fysisk aktivitet og godt skolemiljø i Nord-Gudbrandsdal.

Artikkeltags