Gå til sidens hovedinnhold

Verden vil ha Dovre-troll

Artikkelen er over 11 år gammel

Filmprodusent John M. Jacobsen ringes ned av filmselskaper og distributører. Hollywood er ville etter trollene hans. Se klipp fra filmen under teksten.

Trollene er naturligvis filmet på Dovre, kan produsent John M. Jacobsen avsløre overfor GD.

- Jeg har aldri opplevd så stor interesse for en film, sier Jacobsen.

Det sier en hel del: Knapt noen norske filmprodusenter har hatt så stor framgang som Jacobsen. Merittene inkluderer kassasuksesser som «Max Manus», «Hodet over vannet» (også den amerikanske versjonen med Cameron Diaz og Harvey Keitel på rollelista), «Kvinnen i mitt liv», «Izzat» og «Elias og kongeskipet».

Etter tilbakemeldingene og interessen å dømme, kan Jacobsen stå overfor sin største suksess noensinne.

Nå kan filmskaperne fortelle at skinnet er solgt, før bjørnen er skutt, og ikke bare til Hollywood:

- Agenter fra alle store filmselskaper ringer i ett sett, fra hele verden. En tysk distributør ville kjøpe filmen usett, sier en overveldet Jacobsen til GD.

- Og tror du filmen svarer til forventningene?

- Det vet vi. Vi viste den til 200 mennesker på festivalen Fantastic Fest i Texas, og de var fra seg av begeistring, sier Jacobsen.

«Trolljegeren», som har premiere 29. oktober, forteller om de tre folkehøyskolestudentene Thomas Schøien, Johanna Pedersen og Kalle Stensvik som går på medialinjen i Volda. De får som skoleoppgave å lage dokumentarfilm om en lokal personlighet. De velger å fokusere på en folkesky mann som kommer til bygda med jevne mellomrom. Så skjer det saker, skremmende saker. Saker som norske myndigheter ikke vil at vi skal vite ...

Se klipp fra filmen her: