Ut av det store intet kommer de med påkostet CD i hardboks, med stort bandfotografi av selveste Morten Krogvold, med attåtstemmer fra Nidaros Guttekor og stryk fra TrondheimSolistene. Så hvem i h...... er Teodor Tuff - bortsett fra at de tydeligvis har penger å svi av?

De er fem karer - 45 til 58 år gamle - fra trønderske Bjugn. Som har kommet sammen igjen etter nesten 30 år og spilt inn plata de aldri fikk til mens de var passe unge.

Gamle menn som burde visst bedre? Et klassisk opplegg til katastrofe? Den store overraskelsen er at resultatet faktisk er hørbart. Med føttene solid plantet i '70-tallet, tydelig påvirket av Deep Purple, Rainbow, Queen og noen til, kjører Teodor Tuff gjennom den ene originale tunglåten etter den andre som om de aldri skulle gjort noe annet.

For å understreke rotfestet har også tekstene en rekke retroreferanser til musikk og liv 30-40 år tilbake.

TT har i stor grad lykkes med å få til det tunge, seige draget som slik musikk krever. Alt materiale holder ikke like bra. Enkelte av låtene strander et sted mellom pomp, prog og musikal. Men spilt høyt og uten for store fordommer mot vaksifolk ... ikke verst i det hele tatt.