Politianmelder hærverk mot Kvam-kunstverket

Nord-Fron kommune og kunstner Joar Nango vil politianmelde hærverket som skjedde før den mye omtalte kunsten ble fjernet fra Kvam tirsdag morgen.

Nord-Fron kommune og kunstner Joar Nango vil politianmelde hærverket som skjedde før den mye omtalte kunsten ble fjernet fra Kvam tirsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hærverket som førte til at Kvam-kunstverket ble fjernet, politianmeldes.

DEL

Kunstverket har blitt den store snakkisen lokalt, og nasjonalt, de siste dagene, og sagaen ser ut til å ikke ende med det første.

Nord-Fron kommune og kunstner Joar Nango kommer nå til å politianmelde hærverket som skjedde før den mye omtalte kunsten ble fjernet fra Kvam tirsdag morgen.

Les også: Nå vil kvamværer ha kunstverket i Kvam likevel

– Vi har en dialog med lensmannen i Midt-Gudbrandsdal om hvem som skal anmelde skadeverket, om det blir vi som kommune eller kunstneren som gjør det. Det er såpass store verdier vi snakker om at vi ikke bare kan ignorere det, sier ordfører i Nord-Fron kommune, Rune Støstad (Ap) til VG.

Kunstneren selv, synes det er trist at kunsten fra Kvam nå er flyttet til et kommunelager.

Se videoen fra tirsdag morgen, da kunstverket ble fjernet

    Her fjernes Kvam-kunstverket

    – Vi er uenige i avgjørelsen og jeg er ganske lei meg. Det er et feigt valg å ta, og jeg tro kommunen gjør et feil valg. Hvis de hadde turt, hadde vi stått i dette sammen, sa Nango til GD mandag.

    Artikkeltags