I midten av tredje periode i bortekampen mot Sparta Sarpsborg, tirsdag, taklet Teemu Vuorisalo hjemmelagets Sander Thoresen. Etter at dommerne kikket på situasjonen på video ble det klart at den finske 26-åringen ble sendt i dusjen med matchstraff. Nå har disiplinærutvalget sett på situasjonen og komme fram til at den finske backen må stå over Lillehammers tre neste kamper.

Se taklingen her:

Bilder med tillatelse fra TV2 Play

Disiplinærutvalget skriver at situasjonen er vurdert opp mot regel 48: Ulovlig takling mot hode og nakke. Utvalget har basert sitt vedtak på mottatt rapport, tilsvar og videoklipp fra hendelsen.

Utvalget skriver videre at Sander Thoresen regnes å være taklingsbar, men samtidig sårbar i selve taklingsøyeblikket. De mener at Vuorisalo, ut ifra vinkelen han har inn til situasjonen, burde ha god oversikt og nok tid til å vurdere motspillers posisjon.

«Det forventes at denne type taklinger ikke utførers i denne type situasjoner, spillerne på dette nivået forventes å tilpasse fart, kraft og treffpunkt i denne type situasjoner. Selv om Thoresen vurderes som taklingsbar skal en spiller ikke forvente å bli taklet mot hodet. Vuorisalo som taklende spiller må bære det fulle ansvaret i denne situasjonen. Taklinger som dette utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey.»

Etter kampen uttalte Vuorisalo at han mente matchstraffen var streng.

– Jeg mener dette var en ren takling. Han (Sander Thoresen journ.anm.) strakte seg etter pucken, og gjorde seg dermed svært lav. Det kan hende jeg traff ham i hodet, jeg vet ikke, jeg har ikke sett situasjonen på video enda. Jeg syns ikke dette var noe spesielt hard eller stygg takling, sa Vuorisalo til GD.