Gå til sidens hovedinnhold

Lågendeltaet, E6 og ornitologer

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Jeg kjører hjem etter en handletur og hører Ekko på P2, hvor temaet delvis dreier seg om forholdet mellom veiutbygging og natur, også vernet natur. Vi spiser av ressursene, bit for bit, hvilket utgjør en stor fare for vårt helhetlige forhold til natur. Jeg er egentlig i litt positiv stemning for at det er på dagsorden.

Så kommer jeg hjem og ser førstesida i GD; litt av en nedtur: «Ny E6 blir bedre for miljøet.» Og ikke nok med det, det frontes blant annet av en ornitolog og en biolog. Når jeg leser inne i avisa finner jeg ingen skepsis til ny bru tvers gjennom deltaet. Slik jeg leser det, er det store inngrepet en forutsetning for deres egne forslag til gode tiltak, for oss mennesker, igjen. Ser jeg syner?

Jeg slår opp på Ornitologisk forening Oppland (OFO) sine hjemmesider og finner en artikkel hvor de uttrykker en stor motstand og skepsis til enda ei bru. Dette blir en femte gjennom deltaet, men den første etter at verneforskriften kom.

Det forekommer for meg noe rart at det nettopp er lederen av OFO som fronter saken i GD 6. april. Har foreningen en utfordring?

Svend Oppegård, Fåberg