Undersøker jordbærsopp i nye felt

Nye felt i Agder skal nå undersøkes for å finne flere svar på om gråskimmelsoppen er resistent mot plantevernmiddel.

Nye felt i Agder skal nå undersøkes for å finne flere svar på om gråskimmelsoppen er resistent mot plantevernmiddel. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I alt 20 jordbærfelt i Agder skal nå undersøkes og analyseres for å få mer kunnskap om gråskimmelsoppen som har ødelagt mer en halvparten av jordbæravlingene i Agder og Rogaland.

DEL

Det er Norsk institutt for bioøkonomi og Norsk Landbruksrådgivning som skal gjennomføre undersøkelsene som blir satt i gang etter et krisemøte i Landbruks- og matdepartementet mandag. Her møtte Norges Bondelag og Bær og Grønt ledelsen i departementet.

– Jeg ble orientert om situasjonen som er vanskelig for flere jordbærprodusenter, spesielt i Agder. De tok spesielt opp behovet for å undersøke gråskimmelsoppen for å få mer kunnskap om eventuell resistens mot plantevernmiddel, opplyser statssekretær Terje Halleland (Frp) i departementet i en pressemelding.

Norsk institutt for bioøkonomi og Norsk Landbruksrådgivning har tidligere sett på samme problematikk i en rekke andre fylker.

– Foreløpig har vi ikke registrert at soppangrepet har spredt seg videre. Vi har vært tydelige på at vi ønsker å følge opp problematikken, sier Halleland til Fædrelandsvennen.

Artikkeltags