Gå til sidens hovedinnhold

Låner ut ny million. – Det er bare å ta av seg hatten for Rolstad

Entreprenør Egil Rolstad i Erling Rolstad as låner ut en ny million til Vinstra Motorsportarena. Men han vil godkjenne bruken av pengene.

For abonnenter

Norsk Motorklubb Midt-Gudbrandsdal trenger mer penger for å kunne ferdigstille Vinstra motorsportarena i Ruste og har i et nytt forsøk nå tatt kontakt med entreprenør E. Rolstad AS med forespørsel om at en million kroner av spillemidlene på 4,3 millioner, som er i ferd med å bli utbetalt, kan benyttes til å ferdigstille anlegget i stedet for å gå til nedbetaling av gjelden til Rolstad.

Rolstad vil tilby et ytterligere lån, men er samtidig opptatt av sikkerhet, og har bedt Nord-Fron kommune om at et slikt lån ikke går på bekostning av pantesikkerheten.

Formannskapet i Nord-Fron aksepterer at pantesikkerheten ikke reduseres.

– Ikke realisert uten Rolstad

– Dette handler om å være med å bidra til at anlegget blir ferdig. Kommunen har bidratt godt og dette er en fin måte å være med videre på. Det er bare å ta av seg hatten for Rolstad mange ganger, som låner ut enda en million. Uten ham har dette aldri vært realisert. Nok en gang strekker han seg, da er det fint at vi kan være med, sa ordfører Rune Støstad i formannskapet torsdag og tror anlegget i Ruste nå blir ferdigstilt.

Rolstad har fra før lånt ut 40 millioner til motorsportarenaen. Han har utført arbeid til en verdi på 32 millioner kroner i forbindelse med utbyggingen av anlegget. Med moms ble beløpet på 40 millioner. De siste åtte millionene er penger han har lånt dem.

I september sa han til GD at han ikke utelukket flere bidra for at anlegget skulle bli ferdig.

Les også

Har lånt ut 40 millioner til motorsportarenaen på Vinstra: – Dette skal gå. Det er jeg sikker på

– Motorsportarenaen har hatt dialog med Rolstad. Rolstad er tydelig interessert i å få dette ferdig og er villig til å gi dem en million ekstra i lån. Samtidig ser han at det er greit å ha en form for sikkerhet, og gir en million hvis Nord-Fron kommune godkjenner at det ikke går ut over pantesikkerheten, sa tjenesteleder i Nord-Fron kommune, Tom Nøvik, da han orienterte formannskapet om saken.

– Det viktigste for oss alle er at anlegget blir ferdigstilt. De hadde et arrangement forrige helg og det var mye folk der. Det viser at interessen er der og at det blir muligheter til å betale ned gjelda, sa han.

Rolstad styrer pengene

– Det viktig at det stilles klare krav til motorklubben om at anlegget må ferdigstilles slik at det er klart for å kunne tas i bruk våren 2021. Det må derfor sikres at beløpet på en million kroner benyttes for å få ferdigstilt det som er nødvendig for at anlegget kan tas i drift og at pengene ikke brukes til andre formål. Den enkleste og sikreste måten å gjøre dette på, er at Erling Rolstad AS får utbetalt beløpet og motorklubben er avhengig av at Erling Rolstad AS godkjenner de anskaffelsene som blir gjort, skriver Rolstads advokat Wilhelm Hopen i advokatfirmaet Thallaug i et brev til kommunen.

– Videre må klubben forplikte seg til å gjennomføre de dugnadene som er nødvendig samt søke om tippemidler og andre tilskudd som de har muligheten til. Det kan ikke fortsette at klubben stadig skal komme med henvendelser til Erling Rolstad AS og kommunen uten at klubben har benyttet seg av øvrige muligheter til finansiering, skriver advokaten videre.

Dette blir en del av avtalen som nå inngås mellom partene.

Les også

Gir ikke mer penger til Vinstra Motorsportarena

– Håper å komme langt

Daglig leder i motorklubben, Cato Bergnord, sier til GD at de nå håper å komme i mål.

– Er denne millionen nok?

– Det er i minste laget, men vi håper å komme langt nå, sier han.

Nord-Fron kommune har gått inn med rundt 10 millioner kroner og har i tillegg stilt en garanti for 15 millioner. Fylkeskommunen har bidratt med tre millioner til anlegget. I tillegg har kommunene Sør-Fron, Ringebu og Sel gitt tilskudd. Klubben har fått tilsagn om spillemidler på 14,6 millioner kroner. Nylig fikk klubben 200.000 kroner fra Sparebank 1 Gudbrandsdal.

I mai i år informerte klubben Nord-Fron kommune om at de vurderte å begjære selskapet konkurs, hvis de ikke fikk mer hjelp. Gjelden til anlegget var da på 28 millioner kroner. Arbeidet som gjensto hadde en anslått kostnad på nærmere 5 millioner. De ba kommunen om et lån, noe kommunen avslo. Senere søkte de fylkeskommunen om 1,6 millioner, men de fikk også avslag her.

Les også

Trenger 1,6 millioner for å sikre motorsportarenaen – frykter søknaden blir avvist

Les også

Vinstra Motorsportarena: – Grensa for hvilke ressurser kommunen kan bruke bør være passert

Les også

Han lånte over 40 millioner til motorsportarenaen: – Vi kan ikke gi oss nå

Les også

Sier nei til å låne ut nye millioner til motorsportarenaen

Les også

I alvorlig pengetrøbbel – ber kommunen om nye millioner