Gå til sidens hovedinnhold

Ledige lokaler bør utnyttes til lag og foreninger

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommunens lokaler bør kunne brukes på ettermiddag, kveld og helg når det likevel står tomt. Ikke alle har tilgang til å låne lokaler gratis, og trenger sårt steder å møte for å drive aktivitet eller møtes. Dette vil stimulere til mer frivillig aktivitet og bedre tilbud.

Bedrifter med økonomi til det og lag og foreninger med god nok økonomi vil fortsatt leie byens mange møterom med mat, drikke og andre tilbud til. Dette skal ikke konkurrere ut noe av næringslivets gode tilbud.

I frivillighetsmeldingen som kommunestyret vedtok i november 2020 står det: «Kommunens lokaler, uteplasser og anlegg skal være tilgjengelige, meråpne og fylles med frivillig aktivitet. De skal være rimelige eller gratis å bruke for frivilligheten.»

Vi behøver å løfte dette nå, sette handling bak ordene i frivillighetsmeldingen og markedsføre det overfor lag og foreninger.

Dette vil være et viktig ledd i et godt samarbeid med lag og foreninger og for å stimulere til mer aktivitet for alles beste.

Espen Østvold Rølla, leder, Partiet Sentrum Lillehammer