LFK vant toppoppgjøret mot Gran 1-0 på lørdag, og A-laget har dermed los på lederlaget, Kongsvinger 2.

Det var knyttet en viss spenning til lørdagens hjemmekamp på Stampa. Motstander, Gran, har begynt sesongen godt, og for at LFK skulle ha los på teten av tabellen, var kun seier godt nok.

LFK tar umiddelbart tak i kampen, og etter snaue fem minutter, er det Dani R. Hansen som finner veien til mål. LFKs midtstopper header et innlegg utagbart i mål. Ut over i første omgang er LFK det førende laget, og har mest ball, dog uten at de helt store sjansene produseres. Gran er heller ikke ufarlige, og er frampå ved et par anledninger, uten at det gir tellende resultat. Dermed ebber omgangen ut med 1-0 til LFK.

Andre omgang blir til en viss grad lik den første, ved at LFK har mest ball. Utover i omgangen hardner det noe til, og det medfører kortere pauser, både som følge av kort og skader. Spesielt den andre halvdelen av omgangen blir preget av dette, og det medfører en oppstykket andre omgang. LFK er nære på i Grans bakrom i andre omgang, men pasningspresisjonen er dessverre ikke god nok. Gran blir redusert til 10 mann, da Sander Jensen blir hindret som siste mann. Like etter går Badr i bakken, og hele Stampa roper på straffe, men spillet går videre. Gran har også noen farligheter i andre omgang, men LFKs sisteskanse rydder det som kommer av veien.

Med kun ett mål til hjemmelaget, er det absolutt nerve og drama til stede i sluttminuttene og godt inn i overtiden. Gran sender opp det de har, og utfordrer LFKs bakre rekker med flere lange pasninger med tilhørende duellspill. LFK rydder det som kommer unna, og dermed kan dommeren blåse av, og LFK innkassere tre viktige poeng.

Dermed ble det en god inngang for A-laget inn mot onsdagens NM-kamp mot Kongsvinger Toppfotball. I NM får LFK besøk av OBOS-klubben og avspark er kl. 18.00 på Stampa. KILs trener, Vegard Hansen, var også til stede på Stampa lørdag ettermiddag. Vi kan dermed anta at det er et godt forberedt KIL-lag som gjester OL-byen.